Svijet

Pratite nas na Google news

Turska prijeti obnavljanjem ofanzive

Turska prijeti obnavljanjem ofanzive
Foto: Tanjug/AP | Turska prijeti obnavljanjem ofanzive
Srna

ISTANBUL - Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu ponovio je upozorenje da će Ankara nastaviti svoju vojnu ofanzivu na sjeveroistoku Sirije ukoliko kurdski borci ne napuste region prije isteka prekida vatre u utorak uveče.

"Ukoliko se ne povuku, naša operacija će biti obnovljena", rekao je Čavušoglu.

On je optužio oružane grupacije Kurda u Siriji za tridesetak kršenja četvorodnevnog primirja tokom kojeg je ubijen turski vojnik.

Prema njegovim riječima, turske snage su uzvratile na napade.

Čavušoglu je dodao da kurdski borci poštuju dogovor postignut posredovanjem SAD i povlače se iz oblasti koje Turska kontroliše nakon ofanzive pokrenute 9. oktobra.

Turska traži da se kurdske snage povuku iz pograničnog pojasa na sjeveru Sirije do tridesetak kilometara od granice, gdje namjerava da premjesti izbjeglice.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije