Atletika

Banjaluci 19 medalja, Redžiću norma na SP

Banjaluci 19 medalja, Redžiću norma na SP
Foto: N.N. | Banjaluci 19 medalja, Redžiću norma na SP

Atletski klub Banjaluka bio je najuspješniji klub na Prvesntvu BiH za starije juniore i starije juniorke pošto je protekli vikend u Sarajevu osvojio 19 medalja, a mladi Zenice Maid Redžić izborio je normu za nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu koje se u julu održava u Tampereu.

Redžić, nada zeničke, ali i bh. atletike, je u disciplini skok uvis preskočio ljestvicu na 216 centimetara, što je ujedno rekord BiH u ovoj starosnoj kategoriji.

Što se tiče AK Banjaluka atletičari ovog kluba su osvojili sedam zlatnih, osam srebrnih i četiri bronzane. Stefan Stanković je osvojio tri medalje, zlatne u skoku u dalj i na 110m prepone, a do srebra je došao u troskoku. Aleksandra Roljić je pobijedila je na 400 m i osvojila srebro na 800 m. Zlatnu medalju osvojio je Oleg Galić na 3000 m, te srebro sa 1.500 m. Isto je uradila i njegova klupska kolegica Tea Oljača koja je trijumfovala na 3.000 m i bila druga na 1.500m. Zlatom se okitila i Ivana Mirković u najdužoj disciplini 5.000 m, te štafeta 4x400m u sastavu: Ivana Mirković, Ena Mijić, Tea Oljača i Aleksandra Roljić.

Slađana Jagodić iz Borca je bogatija za četiri medalje – zlatne na 100 m prepone i u skoku u vis, te srebrne u bacanju koplja i skoku u dalj, Nikola Petrović iz Prnjavora je odbranio titulu bh. prvaka na 5.000 metara. U biltenu možete pogledati kompletne rezultate sa Prvenstva BiH.

Pogledajte bilten svih rezultata.

Popićeva uspješna u Slavonskom Brodu

Mlada takmičarka AK Banjaluka Nika Popić osvojila je drugo mjesto na mitingu u Slavonskom Brodu. Ona je nastupila u trci na 200 metara u kategoriji mlađih pionirki, saopšteno je iz banjalučkog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije