Atletika

Bibić i Terzićeva slavili u Prijedoru

Bibić i Terzićeva slavili u Prijedoru
Foto: N.N. | Bibić i Terzićeva slavili u Prijedoru

Reprezentativci Srbije Elzan Bibić i Amela Terzić dominirali su i na 26. međunarodnoj uličnoj trci "Prijedor 2019" koja je održana pod motom "Volim Prijedor".

Prošlogodišnji pobjednici su još jednom pokazali kvalitet. Bibić je do trećeg trijumfa u Prijedoru stigao sa rekordom staze pošto je 4.500 metara istrčao za 12 minuta i 55 sekundi. Drugo mjesto zauzeo je Kenijac Metju Kosgei, a treće Mađar Laslo Gregor.

"Plan je bio da od starta krenem brzim ritmom i na kraju završio sam na prvom mjestu. Publika je bila divna kao i svake godine i dala mi je podršku koja mi je bila potrebna da pobijedim", rekao je Bibić.

Terzićeva je za sedmu pobjedu 2.000 metara istrčala za pet minuta i 50 sekundi, a slavila je ispred Kenijke Karoline Džebet Korir i hrvatske reprezentativke Bojana Bjeljac.

"S obzirom na vanrednu situaciju zbog poplava i činjenicu da škole taj dan nisu radile, veoma smo zadovljni uličnim trkama. Bilo je iznad očekivanja. Prema planu, održano je 30 trka, a glavne, seniorske, bile su odlične, najbolje u posljednjih 10 godina. Vidjeli ste da je Bibić oborio i rekord staze, a Kenijac Hilari Kiptum Majo Kimajo, pobjednik iz 2017. godine, bio je tek šesti", rekao je Nebojša Matijević, direktor trke.

U Prijedoru je održano 30 trka - od cicibana, učenika osnovnih i srednjih škola, djece sa atipičnim razvojem, veterana i rekreativaca, a iz AK Prnjavor je saošteno da su odnijeli najveći broj pobjeda, šest, te osvojili 12 medalja. Zlatne medalje su osvojili Neda Radulović, Jana Živković, Jovana Radulović, Anamarija Radulović, Nataša Delić i Filip Radulović, srebrne Milica Živković, Gabrijela Šestić, Tanja Stanković, David Mirković i Nikola Petrović, a bronzanu Damjan Grumić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije