Atletika

Bošnjak predsjednik AS BiH

Bošnjak predsjednik AS BiH
Foto: N.N. | Bošnjak predsjednik AS BiH

Goran Bošnjak preuzeo je predsjedavanje Atletskim savezom BiH od Đurđice Rajhel- Šišul, a novu dužnost je preuzeo na redovnoj sjednici Skupštine Saveza u subotu u Zenici.

"Ovo je za mene velika čast i obaveza i tako ću u narednom periodu i da se ponašam", rekao je Bošnjak, a prenijela Fena.

Savez je zbog kašnjenja u isplati novca od Ministarstva civilnih poslova BiH prošlu godinu knjigovodstveno završio s minusom od oko 40.000 KM, ali novac je, kako je istaknuto, najveći problem za razvoj atletike. Na sjednici su osim finansijskog izvještaja usvojeni izvještaji Upravnog odbora, Nadzornog odbora, Komisije za takmičenja i selektora, te usvojeni program rada i finansijski plan za 2019.

"Naš zadatak je da obezbijedimo uslove za nastupe atletičara koji ispune norme, a naše glavno takmičenje u 2019. biće Evropsko timsko prvenstvo, druga liga, gdje smo se prvi put plasirali. Tu je i Svjetsko prvenstvo u Kataru i mnoga druga takmičenja", rekao je Milan Pedalo, generalni sekretar AS BiH.

Na sjednici su uručene i nagrade. Priznanja Evropske atletike za doprinos razvoju atletike u BiH dobili su Zoran Divčić (za 2017) i Borislav Đurđević (2018), za dugogodišnji trenerski rad Neđo Đurović (2017) i Islam Đugum (2018), a priznanje za žene lidere u atletici Vahida Kozić. Priznanja AS BiH za 2017. dobili su: specijalno priznanje za doprinos razvoju atletike u BiH: Suad Kaknjo, Tomislav Šego, Islam Đugum, Željko Petrović i Vestein Hafsteinson (trener Mesuda Pezera); najbolji klub: Borac u konkurenciji žena i Zenica kod muškaraca, seniori: Pezer i Vanja Spaić; juniori: Maid Redžić i Mediha Salkić, mlađi juniori: Nermin Štitkovac i Sara Lučić, treneri: Mensur Vrcić, Jasmin Mujić i Đurović. Specijalno priznanje za plasmane na međunarodnim takmičenjima dobili su: Hamza Alić, Amel Tuka, Abedin Mujezinović, Dejan Mileusnić, Mladena Petrušić, Nikolija Stanivuković, Osman Junuzović, Nikola Petrović i Alisa Bečić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije