Atletika

Jagodićeva i Ivičić prvaci BiH u skoku s motkom

Jagodićeva i Ivičić prvaci BiH u skoku s motkom
Foto: Ilustracija | Jagodićeva i Ivičić prvaci BiH u skoku s motkom

Atletičari Borca Slađana Jagodić i Luka Ivičić osvojili su titule prvaka BiH u skoku s motkom, u seniorskoj konkurenciji.

Jagodićeva je u srijedu na Gradskom stadionu u Banjaluci, slavila sa  preskočenih 2.40 metara što je i novi rekord Republike Srpske za seniorke i juniorke. Druga je bila Nejra Hadzibegovic (AK Sarajevo) s rezultatom 2.20 m, dok Sara Fetić (Sarajevo) nije preskočila početnu visinu od 1.80 m.

Ivičić je do titule stigao s preskočenih 3.60 m što je novi rekord Srpske za mlađe i starije juniore. Drugi je bio Mahir Kačević (AK Sarajevo) s rezultatom 3.50 m, a treći Benjamin Bojanić (AK Sarajevo) sa preskočenih 2.80 m.

Ovim pobjedama atletičari Borca su stekli pravo nastupa na Ekipnom prvenstvu Evrope, C grupa, 10. i 11. avgusta u Skoplju.

"Skok s motokom je deficitarna disciplina, ali saradnja sa Hrvatskim atletskim savezom, u okviru koje su naši atletičari išli na pripreme u Osijek, je dala rezultate. Takođe, sa ove dvije medalje Borac osvojio je 15 medalja na prvenstvu BiH", rekao je rekao je Nebojša Matijević, šef stručnog štaba Borca.

U Zenici, gdje je proteklog vikenda održano Prvenstvo BiH, nije bilo uslova za skok s motkom, pa je odlučeno da Borac bude organizator takmičanja u ovoj disciplini, jer jedini trenutno ima za to uslove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije