Atletika

Mrkanović osvojio zlato na Balkanijadi

Mrkanović osvojio zlato na Balkanijadi
Foto: N.N. | Mrkanović osvojio zlato na Balkanijadi

​Bh. atletičar Belmin Mrkanović osvojio je zlatnu medalju na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Rumuniji.

On je danas u Klužu 5.000 metara istrčao za 14:48,16 minuta. Drugo mjesto je zauzeo Mahsum Deger iz Turske (14:50,53), a treći je kroz cilj prošao Karlo Ciban iz Hrvatske (15:05,78).

"Balkanijada je za BiH odlično počela. Prvenstvo je startalo trkom na 5.000 metara u kojoj je naš atletičar Belmin Mrkanović pobijedio. Takmičenje su otpočeli sedmobojka Slađana Jagodić koja je danas imala takmičenje u trci na 100 metara, skoku u vis i bacanju kugle i trenutno se nalazi na petoj poziciji, te Eldar Dautovic u desetoboju koji je završio discipline 110 m prepone, skok u dalj i bacanje kugle i  trenutno je osmi na tabeli", rekla je Kada Delić- Selimović, nekadašnja olimpijka i vođa bh. tima i dodala:

"Večeras očekujemo i  nastup Nermina Štitkovca, koji je kandidat za medalju u bacanju kugle, te Aleksandre Roljić u trci na 800 metara, Hajrudina Vejzovića u trci na 100 metara. Nakon osvojene današnje medalje Mrkanovića očekujemo njegovu medalju i na 3000 m stipl. Realno je da na ovom Prvenstvu osvojimo četiri do šest medalja".

U Klužu nastupa 320 takmičara, a BiH juče i danas predstavljaju 23 atletičara i atletičarke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije