Atletika

Prate situaciju i spremaju se za trke

Prate situaciju i spremaju se za trke
Foto: N.N. | Prate situaciju i spremaju se za trke

Virus korona odgodio je brojne sportske događaje širom svijeta, neki se odražavaju bez prisustva publike, a organizatori 3. "Vivia Run&More Weekend" festivala, koji bi u aprilu u Banjaluci trebalo da okupi učesnike iz oko 40 zemalja, pomno prate dešavanja.

Nedavno je zbog virusa u Banjaluci otkazan turnir Evrolige u sjedećoj odbojci, dok se ostali događaji redovno održavaju. Ipak, zbog broja učesnika najviše pažnje privlače najveći događaji, poput "Vivia Run&More Weekenda", u skopu kojeg je polumaratonska trka.

"Oprezno pratimo informacije koje ovih dana stižu iz Ministarstva zdravlja, Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, republičkog Instituta za javno zdravstvo i Gradskog štaba za vanredne situacije i u skladu s novim vijestima koje budu pristizale po pitanju širenja zaraze virusom korona adekvatno ćemo reagovati", izjavio je Goran Ćorić, direktor 3. "Vivia Run&More Weekenda".

On je u izjavi za "Nezavisne" o događaju koji je planiran da se održi od 10. do 12. aprila još rekao:

"S obzirom na to da festival 'Run&More Weekend' okuplja najveći broj ljudi na jednom mjestu - oko 10.000 trkača iz više od 40 zemalja Evrope i svijeta i da nas od događaja dijeli mjesec dana, svjesni smo činjenice da su mnoge oči sada uprte kako u vijesti koje stižu iz Banjaluke, tako i u nas - organizatore ovog događaja i mi smo spremni da učinimo sve kako bismo zaštitili građane i trkače. Svakodnevno blisko sarađujemo s predstavnicima vlasti i ukoliko dođe do primjene vanrednih mjera u gradu i Republici Srpskoj, a u skladu s pravilima koja se primjenjuju u vanrednim situacijama, poštovaćemo sve instrukcije koje dobijemo od nadležnih organa."

U Banjaluci su prema današnjim informacijama tri osobe zaražene, svakodnevno se prati situacija u gradu, ali i u svijetu, gdje su neki sportski događaji već otkazani ili prolongirani zbog širenja virusa. Situaciju prati i Vladimir Selec, organizator 5K ženske trke, koja je zakazana za 29. mart u Banjaluci.

"Pratimo sva dešavanja, ali planiramo kao da će trka biti održana. Naravno, zavisimo od odluka nadležnih organa i pratimo njihove upute. Prema sadašnjim informacijama, svi događaji se redovno održavaju, a ako dođe do promjena trku nećemo održati", rekao je Selec, koji očekuje oko 1.000 učesnika i gledalaca.

Osim trke na 5.000 metara u okviru ovog događaja, biće održana humanitarna trka na jedan kilometar, od koje će dio sredstava biti uplaćen organizaciji "Iskra", savezu žena oboljelih od raka dojke.

Barselona, Rim...

Zbog virusa korona maraton u Barseloni je pomjeren sa 15. marta na 25. oktobar. Maraton u Rimu, u Italiji, jednoj od zemalja u kojima je najalarmantnija situacija, je otkazan, a maraton u Tokiju je sveden na elitnu trku. Polumaraton u Parizu je prebačen iz marta u septembar...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije