Atletika

Radojičić: Banjalučki M:tel polumaraton promocija sporta i grada

Radojičić: Banjalučki M:tel polumaraton promocija sporta i grada
Foto: Grad Banjaluka | Radojičić: Banjalučki M:tel polumaraton promocija sporta i grada

Četvrti Banjalučki M:tel polumaraton je vjerovatno najveći sportski događaj po broju učesnika, medijskoj pažnji i broju gledalaca, kao i poruci koja se iz Banjaluke šalje u svijet, rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Organizacionog odbora velikog sportskog događaja.

Banjalučki polumaraton je centralni događaj prvog “Vivia Run&More Weekenda", festivala sporta, muzike, edukacije i zabave, koji će biti od 11. do 13. maja u organizaciji "Banjalučkog maratona" i Trkačkog rekreativnog kluba "Trk".

"Očekujemo oko 10.000 trkača u različitim kategorijama, nekoliko desetina gledalaca i nekoliko stotina hiljada onih koji će Banjalučki polumaraton da prate putem medija. Grad će i ove godine podržati događaj koji predstavlja promociju sporta, rekreacije i zdravog života, a trka će biti jedna od poruka iz Evropskog grada sporta", rekao je u petak Radojičić, nakon sjednice OO dodajući da će ovaj događaj biti dio programa Gradske uprave pod nazivom "Proljeće u Banjaluci".

Polumaratonska trka duga 21 km na programu je 12. maja na novoj atraktivnijoj trasi, a finiš trke biće na tvrđavi Kastel.

"Na 'Vivia Run&More Weekend' festivalu očekujemo više od 15.000 gledalaca i više od 7.000 trkača. Trčaće se kroz cijeli grad, biće jedan krug umjesto dosadašnja dva i biće interesantnije, a i kraće će trajati obustava saobraćaja. Pozivano sugrađane na strpljenje, ali i da podrže trkače", kazao je Vladimir Selec, direktor trke.

30.000 KM je nagradni fond za učesnike

Pored glavne trke biće G-drive štafetni polumaraton, Nektar fun run, Tropic bambini maraton, te prvi put trka za osnovce i srednjoškolce. Biće organizovani edukativni sadržaji tokom Festivala, ali i desetak koncerata, te Expo - dvodnevni sajam sportske opreme, sportskih događaja i turizma, istakao je Goran Ćorić, predsjednik uprave 4. Banjalučkog polumaratona.

Generalni sponzor glavne trke i ove godine je kompanija M:tel, koja je među prvima prepoznala značaj ovakvog događaja i za grad i za RS.

"Sa nama su i ove godine dugogodišnji partneri i sponzori - Gazprom Petrol Stations - kao generalni sponzor G-drive štafetne trke i kompanija 'Banjalučka pivara', sa kojom imamo trogodišnji ugovor, kao naslovni sponzor Fun run - trke zadovoljstva. Trku za najmlađe sugrađane Bambini maraton, drugu godinu sponzorišu prijatelji iz lanca marketa Tropic&mojmarket, koji će se brinuti i o pravilnoj ishrani trkača", dodao je Ćorić.

Ekskluzivni sponzor 1. festivala sporta, muzike, edukacije i zabave je "Vivia" voda, odnosno kompanija "Vitinka" s kojom je nastavljena uspješna saradnja.

"U kompaniji 'Vitinka' dijelimo radost što su 'Vivia' voda i 'Banjalučki maraton' potpisali ekskluzivni trogodišnji ugovor o sponzorstvu i nadamo se da će se saradnja nastaviti. Dosljedni smo u namjeri da zajednički sprovodimo brojne aktivnosti, koje imaju za cilj da promovišu sport i zdraviji način života“, rekao je Mirko Savić, direktor marketinga kompanije "Vitinka". 

Generalni sponzor trke četvri put zaredom je kompanija M:tel.

"Kompanija M:tel oduvijek podržava projekte koji promovišu sport i zdrav život i M:tel ponosno stoji uz ime Banjalučkog polumaratona četvrtu godinu i naša saradnja se nastavlja. Vjerujemo da će Banjaluka i ovog maja biti obojena fantastičnom atmosferom, pozitivnom energijom i srećni smo što ćemo ponovo dio fantastične sportske priče", rekla Jelena Maksimović, portparol M:tela-a.

Među medijskim sponzorima su "Nezavisne novine", "Nes radio" i "Glas Srpske".

Pet zvjezdica za Banjalučane

"Banjalučki polumaraton" je dobio sertifikat Federacije Evropske atletike za kvalitet i bezbjednost u organizaciji događaja i "pet zvjezdica" kao najviši status u evropskoj atletici. Priznanje je organizatorima "Banjalučkog polumaratona" uručio Borislav Đurđević, predsjednik Atletskog saveza RS.

"Trka je sa pet zvjezdica nagrađena zbog ispunjenosti 54 standarda među kojima su izuzetno kvalitetna organizacija događaja, visok nivo tehničke organizacije, idealna staza i maksimalna sigurnost trkača", rekao je Đurđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije