Atletika

Sportska direktorica GoPro RMC Banjaluka polumaratona: Želimo više od 7.000 trkača

Sportska direktorica GoPro RMC Banjaluka polumaratona: Želimo više od 7.000 trkača
Foto: N.N. | Sportska direktorica GoPro RMC Banjaluka polumaratona: Želimo više od 7.000 trkača

Drugi "Vivia Run&More Weekend" okupiće u Banjaluci od 19. do 21. aprila elitne trkače, rekreativce, ali i ljubitelje zabave.

"Pripreme se uveliko privode kraju i ja već sada mogu da kažem da ćemo 19. aprila, za kada je zakazano svečano otvaranje festivala, spremno dočekati trkače i sve goste. Iza drugog 'Vivia Run&More Weekenda' stoje stotine ljudi, koji su učestvovali u organizaciji i sva četiri prethodna polumaratona, kao i prvog 'Run&More Weekenda' u Banjaluci. Riječ je o profesionalcima sa višegodišnjim iskustvom koji će odgovoriti na sve izazove velike organizacije. Sigurna sam da ćemo ponovo premašiti očekivanja i da će ovaj događaj još jednom svrstati Banjaluku u red najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom dijelu Evrope i da ćemo pomjeriti rekorde, ne samo kada je u pitanju promocija sporta i zdravog načina života, već i kada su u pitanju edukativni i muzičko-zabavni sadržaji", rekla je Radislavka Račić, sportski direktor GoPro RMC Banjaluka polumaratona.

Centralni događaj je polumaratonska trka.

"Polumaratonska staza provešće trkače kroz najljepše dijelove grada i najpoznatije banjalučke ulice i naselja. Stazu GoPro RMC Banjaluka polumaratona, kao i stazu za trku na 10 km sertifikovao je AIMS i na njima se, osim ličnih rekorda, mogu ostvariti kvalifikaciona vremena za velike svjetske maratone", istakla je Račićeva i dodala:

"Naša želja je da i ove godine na startu, u ukupno šest trka, imamo više od 7.000 trkača i da ih na ulicama ponovo bodri više od 10.000 navijača. Festival ima sportski, zabavni, muzički i edukativni karakter, a sve one koji od 19. do 21. aprila dođu u Banjaluku na Kastelu očekuje sportska atmosfera i poznato gostoprimstvo, uz sjajne edukativne, promotivne, zabavne i muzičke sadržaje".

Dolazak na trku najavila je Olivera Jevtić, najbolja dugoprugašica Srbije.

"Na startu ćemo vidjeti velika imena svjetske atletike i brojne elitne trkače iz regiona i Evrope, a među njima ponovo Oliveru Jevtić, kao i bh. reprezentativku Lusiju Kimani. Sportisti i druge javne ličnosti uključeni su kao promoteri u promociju festivala, a među njima je i Amel Tuka, koji je u istoriju bh. atletike ušao 2015, kada je na Svjetskom prvenstvu osvojio prvu medalju za BiH na velikom atletskom takmičenju", rekla je Račićeva.

U petak, 19. aprila, u 13.30 sa Trga Krajine startovaće osnovci i srednjoškolci u "School Run" trci, a u 19 časova sa tvrđave Kastel startovaće humanitarna trka zadovoljstva "Nektar Color Fun Run". Takmičarske trke na programu su 20. aprila, a start za polumaratonsku trku na 10 km i timsku trku "Team Run 5k G-drive" je u devet časova na Trgu Krajine.

"Trkački dio festivala završićemo na najbolji mogući način, uz 'Tropic Bambini' maraton, u kom će od 13 časova trčati naši najmlađi sugrađani od dvije do sedam godina", dodala je Račićeva.

Humanitarna trka

Organizator ovog festivala je odlučio da nova trka "Nektar Color Fun Run", trka zadovoljstva, zabave, prijateljstva i ljubavi, bude humanitarnog karaktera.

"Sav novac prikupljen od kotizacija biće doniran Udruženju paraplegičara, oboljelih od dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida regije Banjaluka, zatim Centru za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama 'Dajte nam šansu - Zvjezdice' i Udruženju za pomoć osobama s autizmom 'Djeca svjetlosti' Banjaluka. Takođe, sav novac prikupljen kupovinom festivalskih suvenira u našim suvenirnicama na tvrđavi Kastel ići će u humanitarne svrhe", rekla je Radislavka Račić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije