Fudbal

Pratite nas na Google news

FIFA zadovoljna sudijama i VAR-om: Urađen veliki posao

FIFA zadovoljna sudijama i VAR-om: Urađen veliki posao
Foto: riotimesonline.com | FIFA zadovoljna sudijama i VAR-om: Urađen veliki posao
Tanjug

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) veoma je zadovoljna odlukama sudija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i kako je korišećena VAR tehnologija.

Statistika kaže da je na 64 utakmice viđeno čak 455 spornih situacija, da je VAR upotrebljen tačno 20 puta, posljednji u finalu kada je argentinski arbitar Nestor Pitana dosudio penal za Francusku protiv Hrvatske (4:2).

"Rekli smo da želimo najbolji Mundijal ikada i vidjeli smo ga. Ključna uloga je bila u sudijama koje su odlučno uradile posao, po najvišim standardima", rekao je prvi čovjek FIFA Ðani Infantino za sajt FIFA.

Generalni sekretar FIFA Zvonimir Boban istakao je da je uvođenjem VAR-a započeta nova revolucija.

"VAR ne mijenja fudbal, već ga samo čisti. Kada smo krenuli ovaj projekat napravljeno je mnogo, rad sa Pjerluiđijem Kolinom i Masimom Busakom dao je rezultat i ponosan sam", kaže Hrvat.

Iz FIFA navode i da će nastaviti da rade na dodatnom poboljšanju odluka oko VAR-a, kao i da će pomoći ligama koje žele da ga koriste.

Sudije su u visokim procentima donosile prave odluke, među kojima nije bila od Nijemca Feliksa Briha kada je propustio da pokaže na penal poslije starta dvojice švajcarskih fudbalera nad Aleksandrom Mitrovićem, što je FIFA kasnije priznala kao grešku.

Brih je zato završio takmičenje već poslije grupne faze turnira u Rusiji.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije