Fudbal

Stroga kontrola kilograma fudbalera Borca

Stroga kontrola kilograma fudbalera Borca
Foto: N.N. | Stroga kontrola kilograma fudbalera Borca

Svaka dva-tri dana je vaganje kako ne bismo dozvolili da se neko udeblja jer je ovdje hrana odlična, rekao je Igor Janković, trener FK Borac, koji je ovaj režim uspostavio tokom priprema u Medulinu.

Banjalučani su na pripremama na Hrvatskom primorju, gdje učestvuju na Arena kupu, gdje ih nakon poraza od Intera s 0:2 očekuje borba za treće mjesto.  Uslovi za rad u Medulinu su fantastični, a tu spada i hrana, zbog čega u klubu ništa ne prepuštaju slučaju.

"Normalno je da često imamo provjeru težine jer ne želimo da se vratimo sa viškom kilograma", sa osmijehom na licu je kazao trener ekipe sa Gradskog stadiona.

Nakon dvije pobjede na startu turnira, "crveno-plavi" su doživjeli poraz od Intera. Sada ih očekuje borba za treće mjesto na turniru, a susret je na programu u srijedu u 11 časova. Da su kojim slučajem osvojili bod, sad bi čekali finalni susret i borbu za trofej u Medulinu.

"Željeli smo svim silama da se plasiramo u finale, iako nam to nije bio primarni cilj. Nije sramota izgubiti od Intera. Odigrali smo bez pritiska protiv daleko iskusnije ekipe, koja je u prošlom prvenstvu igrala egal utakmice sa Dinamom i Hajdukom. Još dosta rada je pred nama, ali mogu biti zadovoljan onim što smo pokazali do sada", izjavio je Janković i nastavio:

"Nismo realizovali prilike, a kada smo napravili izmjene, ispostavilo se da je došlo do grešaka. Vidjeli smo i dobre strane. Moramo da izvučemo pouke iz ove utakmice. Kao  trener ne volim da gubim ni prijateljske utakmice, ali je najbitnije da u prvenstvu budemo pravi."

Predrag Zekanović, fudbaler Banjalučana, rekao je da je bolje što je poraz došao u pripremnoj utakmici nego u prvenstvu i da ekipa mora da uči iz grešaka.

"Utakmica je lako mogla da ode u drugom smjeru. Imali smo i prilike, ali nismo ih uspjeli iskoristiti. Prethodne dvije utakmice smo pobijedili i igrali smo vrlo dobro. Sada nismo, ali bolje da se ovo sada desilo nego protiv Radnika. Treba da naučimo nešto iz ovih grešaka jer ova utakmica  nam je škola. Idemo dalje, spremaćemo se i vjerujem da ova ekipa može još daleko bolje", jasan je Zekanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije