Košarka

Avramović za "Nezavisne": Dres "orlova" kruna sezone

Avramović za "Nezavisne": Dres "orlova" kruna sezone
Foto: N.N. | Avramović za "Nezavisne": Dres "orlova" kruna sezone

Debi za Srbiju svakako je kruna ove sezone za mene, radi se o mnogo lepom osećaju i nečemu za šta se živi. Iskustvo rada sa selektorom Aleksandrom Đorđevićem je prelepo, reč je o vrhunskom treneru i motivatoru, nekom ko se nikada ne predaje i ko će uvek da pomogne igraču.

Rekao je ovo za "Nezavisne" košarkaš Varezea i reprezentativac Srbije Aleksa Avramović. Mladi Čačanin (23 godine) je pažnju regionalne javnosti skrenuo na sebe pobjedničkom trojkom protiv Austrije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, gdje su "orlovi" već obezbijedili prolaz u narednu fazu. On smatra da će Srbija bez većih problema otići na SP koje se igra u Kini naredne godine.

"Mislim da će sve biti mnogo lakše sada kada u narednom prozoru budu igrali igrači iz Evrolige i NBA lige. Ukoliko za mene ponovo dođe poziv uvek ću se odazvati", kazao je plejmejker petostrukog evropskog šampiona Varezea.

Njegov tim je prethodnog vikenda savladao Kremonu 89:79 i obezbijedio plej-of, u kojem će igrati s Brešom. Avramović je postigao 17 poena u meču odluke. Solidan je bio i u srijedu, kada je zabilježio 11 poena, osam skokova i dvije asistencije u porazu od Torina rezultatom 83:92.

"Prezadovoljni smo plasmanom u plej-of, što nije bilo ambicija pre početka sezone. Krenuli smo slabije u prvenstvu i nakon prvog dela sezone bili poslednji u ligi. Zatim smo ostvarili 12 pobeda i tri poraza i obezbedili doigravanje, što nikada u istoriji Palakanestra nije uspelo ekipi koja je bila poslednja na polusezoni. Generalno sam zadovoljan svojim igrama s obzirom na to da sam na početku sezone bio bekap Taju Voleru. Nakon njegove povrede postao sam jedan od lidera ekipe", kaže Avramović, koji vjeruje da njegov tim može i dalje:

"Leži nam Breša, dobili smo je 28 razlike u drugom delu sezone. Imamo veliko samopouzdanje i mislim da možemo u polufinale plej-ofa. Predvodi ih Luka Vitali, koji je po mom mišljenju najbolji italijanski igrač koji igra domaću ligu, radi se o jako dobrom organizatoru igre."

Avramović je kandidat za najboljeg sportistu Sportskog društva Vareze. Ističe da je to za njega velika čast i da mu mnogo godi što je u užem izboru, kao i da je prema izvorima koje ima čuo da će baš on vjerovatno dobiti priznanje. Godi mu život na sjeveru Italije.

"Klub ima bogatu istoriju, baš se na svakom koraku to vidi. Grad nije veliki, ima 85.000 stanovnika, ali svi žive za košarku. U gradu je puno parkova i turističkih destinacija. Tu je i prelepo jezero Komo, gde idem često, a blizu je i jezero u Luganu. Osećam se ovde kao kod svoje kuće, imam opciju ugovora i za narednu sezonu, ali trenutno ne razmišljam o tome već uživam", zaključio je Avramović.

Italijanska liga - Parovi četvrtfinala plej-ofa

  • Armani (2) - Kantu (7) (prvi meč subota, 20.30)
  • Breša (3) - Vareze (6) (subota, 20.45)
  • Venecija (1) - Kremona (8) (nedjelja, 19)
  • Avelino (4) - Trento (5) (nedjelja, 20.45)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije