Košarka

Bajić: Odbrana titula je obaveza

Bajić: Odbrana titula je obaveza
Foto: N.N. | Bajić: Odbrana titula je obaveza

Na domaćem planu osvajanje titula u Kupu i prvenstvu BiH su nam obaveza ove sezone. To će biti teško, ali vjerujem u novi uspjeh, rekao je Dragan Bajić, trener košarkaša Igokee, najbolje ekipe u BiH u 2017.

"Igosi" su tokom godine osvojili treću uzastopnu titulu u Kupu i petu u prvenstvu BiH i tako potvrdili da su bez premca na domaćim terenima. Uspjehe na domaćem planu pratili su i oni u regionalnoj ABA ligi, gdje je osvojeno peto mjesto, a konkurentni su drugim ekipama i ove sezone. Uspjehe seniora pratio je dobar rad omladinskog pogona koji je takođe osvojio titulu u prvenstvu BiH. Strateg Aleksandrovčana ne krije zadovoljstvo postignutim i nagradom za najbolju ekipu.

"Sigurno da je nagrada za nas velika stvar, znak da idemo dobrim putem. Mi smo klub iz malog mjesta i velika je stvar da smo u kontinuitetu najbolji tim u BiH i ovoliko trajemo kroz region. Svaki dobar rezultat ostane u lijepom sjećanju, malo nas je iznenadilo peto mjesto u ABA ligi. Tamo ni u jednom meču nismo favorit, svaka pobjeda je velika stvar na domaćem terenu, a posebno na strani. U petom mjestu nismo imali vremena da puno uživamo jer smo odmah nakon toga imali obaveze u Ligi za prvaka BiH gdje smo imali obavezu da osvojimo titulu. Neke stvari su se posljednjih godina promijenile, manja su finansijska sredstva i cilj je da se opstane u regionalnoj ligi", kaže Bajić i dodaje da vjeruje u svijetlu budućnost kluba:

"Naš mladi pogon i akademija rade jako dobro, pokazatelj toga je i nedavni juniorski turnir ABA lige gdje je osvojeno prvo mjesto u grupi i obezbijeđen završni turnir koji će se održati krajem mjeseca u Laktašima."

"Igosi" se u tekućoj sezoni sa pet pobjeda i sedam poraza nalaze na sedmom mjestu Jadrana.

"Ušli smo u sezonu sa još manjim budžetom u odnosu na prethodnu u kojoj je bilo 14 klubova, sada ih ima 12. Neki igrači su nas tokom ljeta napustili. Prioritet je opstanak, ukoliko nam se ukaže prilika za nešto više, mi ćemo je znati iskoristiti. Pobjedu smo udaljeni od četvrtog mjesta koje na kraju regularnog dijela sezone vodi u plej-of, tri bježimo od zadnjeg koje vodi u ABA ligu 2. Mislim da je to do sada jako korektno", smatra Bajić.

Zvezda favorit ABA lige

Kao favorite u ABA ligi Dragan Bajić, trener Igokee, vidi tri ekipe, a aktuelnog šampiona izdvaja kao prvog među jednakima.

"Kao što su mnogi pred početak lige najavljivali to su Crvena zvezda, Budućnost i Cedevita. Svi su na korak jedni od drugih, biće mrtva trka za pozicije i prednost domaćeg terena pred plej-of. Mislim da je Crvena zvezda glavni favorit s obzirom na sjajne partije koje pruža na dva fronta u ABA ligi i Evroligi, ali ne treba potcijeniti ni ostale dvije ekipe", zaključio je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije