Košarka

Nurkić: Želim ostati u Portlandu

Nurkić: Želim ostati u Portlandu
Foto: Ilustracija | Burkić: Želim ostati u Portlandu

Svi znaju da ja želim biti ovdje, to nije tajna, ali ne mogu kontrolisati te stvari kao što ih nisam mogao kontrolisati ni ranije. Pronašao sam dom, radim svoje na parketu, a do mog menadžera i ljudi iz kluba je da se dogovore ili ne dogovore o nastavku saradnje.

Rekao je ovo bh. košarkaš Jusuf Nurkić o ostanku u redovima NBA ligaša Portlanda, s kojim mu ugovor ističe 1. jula, nakon čega će biti slobodan u izboru nove sredine.

Div iz Živinica je istakao da je srećan u ekipi iz Oregona, za koju je ove sezone igrao najbolju košarku karijere i prosječno bilježio 14,3 poena, devet skokova i 1,4 blokade po meču.

Blejzersi su u vrlo jakoj konkurenciji Zapadne konferencije najjače lige svijeta regularnu sezonu završili kao treći i sa velikim optimizmom ušli u plej-of. Tamo ih je prizemljio Nju Orleans, koji ih je pomeo sa 4:0 u prvoj rundi doigravanja. Bh. centar je razočaran izdanjima njegove ekipe u postsezoni.

"Sramota je kako smo završili sezonu. Bili smo treći, a onda smo deklasirani. Ne možemo biti ponosni. Nismo bili dovoljno dobri, tako da je uzalud tražiti neke izgovore. Iako smo Pelikanse ranije pobjeđivali, slavili su protiv nas četiri puta uzastopno", rekao je Nurkić, koji je tokom sezone bio treća opcija u napadu Portlanda iza najvećih zvijezda ekipe Demijena Lilarda i Sidžeja Mekoluma, koji su potpuno podbacili u plej-ofu.

Dok Nurkić sumira učinjeno u prethodnom periodu i čeka ono što će mu donijeti budućnost, aktuelni vicešampion Klivlend je savladao Indijanu sa 104:100 i izjednačio rezultat u seriji na 2:2. Najzaslužniji za to bio je Lebron Džejms sa 32 poena, 13 skokova i sedam asistencija. Ovo je bila stota utakmica Džejmsa u plej-ofu u kojoj je postigao više od 30 poena. U toj kategoriji je ispred njega samo legendarni Majkl Džordan sa 109 ovakvih nastupa.

Naredna dva meča serije se igraju u Klivlendu, gdje će tim iz Ohaja imati priliku da obezbijedi plasman dalje ako trijumfuje oba puta. U ostalim mečevima postignuti su sljedeći rezultati: Milvoki - Boston 104:102 (2:2 u seriji), San Antonio - Golden Stejt 103:90 (3:1 za Golden Stejt), Vašington - Toronto 106:98 (2:2).

Rekord Đinobilija i Parkera

Košarkašima NBA ligaša San Antonia pobjeda protiv Golden Stejta bila je 132. zajednička u dresu Sparsa u plej-ofu i sada čine najuspješniji tandem u istoriji NBA plej-ofa.

Đinobili je u trijumfu Teksašana zabilježio 16 poena, sedam skokova i dvije asistencije, dok je Francuz dodao devet poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije