Košarka

Zahuktala Zvezda napada šampiona

Zahuktala Zvezda napada šampiona
Foto: N.N. | Zahuktala Zvezda napada šampiona

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 18.45 u Istanbulu gostuju kod aktuelnog prvaku Evrope Fenerbahčea u 13. kolu Evrolige.

"Crveno-bijeli" u odličnoj formi dolaze u ovaj meč pošto su u posljednja tri kola najjačeg evropskog takmičenja ostvarili tri pobjede. Za centra ekipe sa Malog Kalemegdana, Peru Antića, ovo će biti povratak na mjesto uspjeha protiv tima za koji je nastupao u prethodne dvije godine. Upravo njegovo iskustvo i sjajna forma Džejmsa Feldina trebalo bi da budu najjači aditi ekipe u večerašnjem meču.

Problem za Zvezdu mogao bi da predstavlja umor, ekipa je nakon meča u Valensiji u petak otputovala u Bar, odakle je nastavila za Istanbul. "Žuti kanarinci" su ipak pokazali da su ranjivi na domaćem terenu u prošlom kolu, kada ih je savladao Žalgiris (90:89). Derbi večeri igra se u Atini, gdje Panatinaikos dočekuje Makabi od 20.15 časova.

"Zeleni" će u ovom meču biti lišeni pomoći startnog plejmejkera Nika Kalatesa koji će odsustvovati zbog povrede. U ostalim mečevima 13. kola igraju: večeras: Žalgiris - Bamberg (19), Real Madrid - Valensija (20.45), u srijedu: Himki - Anadolu Efes (18), Olimpijakos - CSKA (20), Armani - Baskonija (20.45), Barselona - Unikaha (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije