Olimpijske igre

Olimpijcima po 7.000 KM

Olimpijcima po 7.000 KM
Foto: N.N. | Olimpijcima po 7.000 KM

Skijaši Tanja Karišik-Košarac i Mladen Plakalović dobiće po 7.000 KM koje je za njih obezbijedilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS kao podršku zbog nastupa na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

Jasmina Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta RS, u petak je primila dvoje od četvoro sportista koji će u Južnoj Koreji od 9. do 25. februara predstavljati BiH i istakla da je njihov odlazak na ZOI plod sistematskog rada.

"Veliki je uspjeh otići na OI, a još veći to što je njima ovo treće učešće. Iako je uspjeh najviše njihov, vidi se i koliko je ulaganje bitno da bi se postigli izuzetni rezultati. Plakalović i Karišikova su naši dugogodišnji stipendisti. Ispoštovaćemo naravno i njihove klubove", kazala je Davidovićeva i najavila nove projekte:

"Vlada RS je odredila tri miliona maraka kako bi se izgradila infrastruktura i obezbijedili bolji uslovi za skijanje. Izgradiće se staze za biatlon i nordijsko trčanje na Jahorini kako bi takmičari imali odlične uslove. Za četiri godine idu i OI u Kini pa i o tome treba unaprijed razmišljati."

Plakalović će se takmičiti u skijaškom trčanju na 15 kilometara, dok će Karišik-Košarčeva učestvovati u trčanju na 10 km i kaže da je spremna za izazove.

"Radila sam vrijedno, ove sezone imam jedan od najboljih ličnih rezultata, što je odličan uvod za OI. Daću sve da ostvarim dobar rezultat", kazala je skijašica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije