Rukomet

Stefan Vujić za "Nezavisne": Ne plašim se splitske publike

Stefan Vujić za "Nezavisne": Ne plašim se splitske publike
Foto: N.N. | Stefan Vujić za "Nezavisne": Ne plašim se splitske publike

Ne plašim se splitske publike na utakmici protiv Hrvatske na Evropskom prvenstvu, neće biti vremena za to kad krene utakmica. Mislim da je veći pritisak na Hrvatskoj, koja je domaćin, nego na Srbiji. Nema većeg gušta od igranja protiv pune dvorane.

Rekao je ovo za "Nezavisne" rukometaš Steaue Stefan Vujić, koji će biti prvi sportista u istoriji koji je igrao za Hrvatsku i Srbiju. Rođeni Riječanin je igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske, a sada bi trebalo da pomjeri granicu i zaigra za "vječitog rivala" na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj. "Kauboji" i "orlovi" se sastaju u prvom kolu Grupe A u splitskoj "Spaladijum areni". Vujić je dobio srpski pasoš, a očekuje da u naredne dvije do tri nedjelje riješi ostatak papirologije poput upisa u matične knjige. Iako je ovakva njegova odluka naišla na veliki odjek u obje zemlje, Vujić u njoj ne vidi ništa sporno.

"Diglo se previše prašine, ovo nije neka velika stvar. Korijene vučem iz Srbije, otac i majka su iz Vojvodine. Javila se konkretna opcija, selektor Srbije Jovica Cvetković me kontaktirao i ostaje da se igrama izborim za nastup. Na negativne komentare se ne obazirem, a pozitivne dočekujem s osmijehom", kaže srednji bek, koji je tokom karijere osim za Steauu nastupao i za Poreč, Zagreb, Nant i Istru.

Pažnju rukometnog svijeta skrenuo je na sebe 2015, kada je za Zagreb postigao najljepši gol u Ligi šampiona te sezone. Vujić dosta dobro poznaje kvalitet budućih saigrača.

"Radi se o igračima koji igraju u jakim ligama, odličnim pojedincima od kojih kada se uklope može da se stvori vrhunska momčad. Okosnica i vođa tima je Petar Nenadić, tu su i drugi sjajni rukometaši poput Marka Vujina, Petra Đorđića i Momira Rnića", kazao je Vujić.

Pored Hrvatske, rivali Srbije u Grupi A biće Švedska i Island.

"Malo je nezahvalno prognozirati grupu, ima još do prvenstva. Island i Švedska igraju brzu i modernu igru. Sigurno je da ni sa jednom od ovih ekipa neće biti lako, treba sakriti mane, a iskoristiti prednosti i vrline. Svakako da će borbenost, htjenje i želja imati veliku ulogu", zaključio je Vujić.

Srbija favorit iz sjenke

Vujić tri ekipe na Evropskom prvenstvu vidi kao glavne favorite na EP:

"Francuzi koji žare i pale svjetskim rukometom već godinama su prvi favorit. Pored njih tu je i Hrvatska, kao domaćin prvenstva, i Danska. Ipak, ne bih se iznenadio da neko iz sjene osvoji prvenstvo. Među takve ekipe bih svrstao i Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije