Zimski sportovi

Počinje 68. novogodišnja turneja "Četiri skakaonice"

Počinje 68. novogodišnja turneja "Četiri skakaonice"
Foto: N.N. | Počinje 68. novogodišnja turneja "Četiri skakaonice"

​Tradicionalna 68. novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" počinje ovog vikenda u Oberstdorfu, a prvi favorit na prestižnom takmičenju, koje se završava 6. januara u Bišofshofenu, prošlogodišnji je pobjednik Rjoju Kobajaši.

Ovogodišnje izdanje turneje ostaće zabilježeno, osim po šampionu, i po tome što takmičenje prvi put u posljednjih 27 godina propušta legendarni Noriaki Kasai. Četrdesetsedmogodišnji Japanac je odlučio da se ove godine ne prijavi za takmičenje. Sve oči su sada usmjerene ka Kobajašiju, koji je prošle sezone postao tek treći skakač u istoriji koji je na sve četiri takmičenja pobijedio.

Prije njega su to učinili Sven Hanavald i Kamil Stoh, a da li će Kobajaši uspjeti da ponovi taj podvig, ostaje da vidimo.

Ono što je za vodećeg u Svjetskom kupu najbitnije jeste da je u dobroj formi, a osim njega u krugu favorita su Austrijanac Štefan Kraft, dvostruki pobjednik turneje Poljak Stoh i Nijemac Karl Gajger.

Turneja, koja se boduje za Svjetski kup, počinje subotnjim kvalifikacijama u njemačkom Oberstdorfu, dan kasnije takmičenje počinje u 17.30.

Turneja se nastavlja na skakaonici u njamačkom Garmiš-Partenkirhenu 1. januara u 14 časova, a zatim seli u austrijske centre Insbruk, gdje će takmičenje biti 4. januara od 14, i Bišofshofen, gdje će najbolji skijaši skakači nastupiti 6. januara  od 17.15.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije