Hiršer korak od rekorda, Šifrin potvrdila dominaciju

Austrijanac Marsel Hiršer pobijedio je u posljednjem muškom veleslalomu, a Amerikanka Mikaela Šifron u posljednjem ženskom slalomu skijaške sezone.

Štoh pobjednik skokova u norveškom Trondhajmu

Poljak Kamil Štoh pobjednik je takmičenja za Svjetski kup u skijaškim skokovima u norveškom Trondhajmu (146 i 141 m/285,4).

Vicešampionka u brzom klizanju na psihijatriji

Južnokorejka Bo Reum Kim, koja je nedavno na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu osvojila srebrnu medalju u masovnom startu u brzom klizanju, nalazi se na psihijatrijskom ...

Vajrater osvojila super-G globus, nova pobjeda Krihmajera

Skijašica iz Lihtenštajna Kristina Vajrater odbranila je mali Kristalni globus u superveleslalomu u okviru Svjetskog kupa.

Gregor Šlirencauer za "Nezavisne": Skakaću, još sam gladan pobjeda

Pričati o skijaškim skokovima a izostaviti Austrijanca Gregora Šlirencauera bilo bi skrnavljenje sportske istorije jer riječ je o čovjeku koji je do sada u karijeri, između ...

Gođa zgrabila mali Kristalni globus ispred Von

Amerikanka Lindzi Von trijumfovala je u posljednjoj trci spusta Svjetskog kupa, upisavši 82. pobjedu u karijeri ali se u švedskom Oreu najviše radovala Italijanka Sofija Gođa ...

Jansrud odbranio super-G globus

Norveški skijaš Kjetil Jansrud odbranio je mali Kristalni globus u superveleslalomu u Svjetskom kupu, pošto je pobijedio u Kvitfjelu.

Tomba: Vrijedi doći na Jahorinu

JAHORINA - Proslavljeni italijanski skijaš Alberto Tomba izjavio je sinoć na Jahorini da vrijedi doći na ovu planinu i skijati.