Novosti

ABT Audi RS6-R unaprijed rasprodat

ABT Audi RS6-R unaprijed rasprodat
ABT Audi RS6-R unaprijed rasprodat

ABT je na sebi svojstven način napravio omaž "audiju RS6", napravivši samo 25 tjuniranih primjeraka aktuelne serije, čiji se nasljednik očekuje krajem godine

Jedan od automobila koji nesumnjivo izaziva divljenje većine ljubitelja automobila je “audi RS6”. Naizgled porodična limuzina, a u srcu super-auto. Sa svojih fabričkih 560 “konja” staje na crtu mnogim čuvenim imenima među najbržim automobilima svijeta.

Kada se na njemu nađe potpis tjunerske kuće ABT, poštovanje postaje još veće. Već duži niz decenija ABT više nego uspješno tjunira “audije”. Vrhunac rada je svakako “audi RS6 avant”, o kome smo više puta pisali.

Kompanija ABT, kao jedan od najznačajnijih tjunera Audijevih modela, poslala je sopštenje da je napravljeno posljednjih 25 primeraka aktuelne geracije “audija RS6 avant”.

Snaga 4,0 TFSI V8 motora je pojačana sa fabričkih 560 na 730 KS, a maksimalni obrtni moment sa 700 na 920 njutn-metara.

Još zanimljivije je to da su svi primjerci ove ograničene serije odmah rasprodati. ABT navodi da je ovo posljednja serija tjuniranih “RS6” zbog toga što je novi model “A6” predviđen za sljedeću godinu.

Premijera bi trebalo da bude održana na jesen na Salonu automobilau Frankfurtu, a prvi primjerci bi mogli da stignu do svojih vlasnika početkom 2018. godine.

S obzirom na dosadašnji raspored i dinamiku predstavljanja novih modela, novi “RS6” se neće pojaviti pijre 2019. godine, a samim tim neće biti ni ozbiljnog materijala za tjuniranje.

Među detaljima tjuning kompleta izdvajamo felne prečnika 22 inča sa gumama dimenzije 295/25 ZR22, elemente ogibljenja sa podešavanjem odstojanja od tla, a tu su i brojni detalji od ugljenih vlakana, kao i obavezan vez na sjedištima sa logoom ABT.

(NN/magazineauto.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije