Novosti

BMW sprema najluksuzniji model – X8?

BMW sprema najluksuzniji model – X8?
Foto: N.N. | BMW sprema najluksuzniji model – X8?

Kada se zaigrate sa BMW konfiguratorom koji je negdje već ubacio X7, ništa lakše nego preći cifru od 100.000 evra. Ipak, ponovo stižu najave da će Bavarci ići i na još veći i luksuzniji SUV – X8.

BMW Blog navodi da ovaj novi flagship nosi kodno ime G09 i da se ne radi o kupeizovanoj verziji modela X7. Zapravo BMW njim želi da popuni prostor između X7 i modela Rolls-Royce Cullinan, što će reći da se ide na luksuz. Ovaj bi model po izvoru BMW Bloga trebao biti sa samo četiri sjedišta, dakle sa individualnim zadnjim sjedištima radi beskompromisnog komfora.

Dalje se tvrdi da će linija krova biti nakođenija u odnosu na X7, no ne toliko kao u slučaju X6 i X4, da se ne bi ugrozio komfor. To znači da dva putnika na zadnjim sjedištima raspolagati sa više nego dovoljno prostora, ali i da će zbog dimenzija vozila prtljažnik biti takođe veliki.

Na kraju prenosimo tvrdnje da će X8 (ako ga naprave) biti najskuplji automobil sa BMW značkom, što će ako se uzme u obzir cijena recimo modela i8 Roadster značiti znatno preko 150.000 evra.

(CGauto.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije