Novosti

Bugatti razmatra mogućnost lansiranja SUV-a

Bugatti razmatra mogućnost lansiranja SUV-a
Foto: N.N. | Bugatti razmatra mogućnost lansiranja SUV-a

Sve manji je broj super luksuznih marki automobila koje u svojoj ponudi nemaju bar jedan SUV model, odnosno koje još ujek nisu zvanično potvrdile da rade na razvoju takvog automobila.

Bugatti je jedan od njih i mada je nekima teško zamisliti SUV s Bugattijevim znakom, rukovodstvo ovog proizvođača ipak razmišlja o razvoju i proizvodnji SUV-a. Takođe, potvrđena je elektrifikacija ponude.

To je potvrdio Stephan Winkelmann, predsjednik Bugattijeve uprave, rekavši da je "marka spremna na više" i da je trenutno "srce Bugattija W16, ali to neće ostati zauvijek."

Drugim riječima, trendovi neće moći da se zanemaruju zauvijek. S jedne strane popularnost SUV/crossovera i dalje raste, a emisijski standardi su svakim danom sve stroži u većini zemalja.

Dodao je i da bi potencijalni SUV morao da bude ekonomski isplativ, odnosno mora da opravda ulaganje. Dakle, Bugatti više nema slobodne ruke u pogledu troškova kao što je bilo u vrijeme Veyrona jer je cijela Grupa VW sada u režimu značajno racionalnijeg, da ne kažemo štedljivog poslovanja.

Potencijalni SUV i svaki sledeći Bugattijev model će morati da pokaže da i u Molsheimu vode brigu o smanjenju štetnih emisija. Winkelmann zato kaže da bi najbolje rješenje bila upotreba hibridnih pogonskih sklopova koji bi ponudili niže emisije i imali pozitivan uticaj na performanse vozila.

Tu bi Bugatti trebalo da se posluži dijelovima iz roditeljske Grupe VW.

Trenutno se dakle razmatra nekoliko mogućnosti za razvoj ove marke, ali Winkelmann za sada nije želio da ulazi u detalje.

(Autonet.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije