Novosti

Fiat predstavio luksuzni kombi na struju

Fiat predstavio luksuzni kombi na struju
Foto: Fiat promo | Fiat predstavio luksuzni kombi na struju

Italijanski proizvođač nastavlja sa elektrifikacijom svoje game.

Prvobitno najavljen prošle godine, E-Ulysse je električni kombi za koji Fiat kaže da je "idealno vozilo za usluge prevoza kao što je VIP šatl". Poput standardne verzije ovog modela sa SUS motorima, i E-Ulysse će biti dosupan u dvIJe veličine. Bazična varijanta ima dužinu 4.956 mm, a produžena 5.306 mm.

Automobil je opremljen 17-inčnim alu felnama, a među brojnim opcijama su ksenonski farovi, električna klizna i vrata prtljažnika.

U zavisnosti od konfiguracije, E-Ulysse može da primi do osam putnika, dok je maksimalna zapremina prtljažnog prostora (ukoliko se vozilo koristi samo za prevoz stvari) 4.900 litara.

Automobil je takođe opremljen trozonskim klima-uređajem i 7-inčnim ekranom multimedijalnog sistema.

Lounge varijanta za sedam putnika u drugom i trećem redu ima pet sJedišta, kao i sklopivi sto. Među opcijama su i veliki panoramski stakleni krov, kao i grIjana kožna sJedišta sa funkcijom masaže.

E-Ulysse nudi širok asortiman sistema za pomoć vozaču, uključujući automatsko kočenje u slučaju nužde, upozorenje na frontalni sudar, upozorenje o nenamernom napuštanju vozne trake i upozorenje na bočni mrtvi ugao. Tu je i zadnja kamera, kao i tehnologija za prepoznavanje saobraćajnih znako

E-Ulysse se standardno isporučuje sa baterijom od 50 kWh, koja obezbjeđuje autonomiju vožnje do 230 km, prema WLTP ciklusu. Kupci takođe mogu da doplate za veću bateriju kapaciteta 75 kWh, koja povećava radijus kretanja do 330 km.

Baterije napajaju električni motor koji proizvodi do 136 KS (100 kW) i 260 Nm obrtnog momenta.

S obzirom na ovakve specifikacije, nije iznenađujuće da kombi nije previše startan, jer je za ubrzanje do 100 km/h potrebno 13,5 sekundi, a maksimalna brzina je samo 130 km/h.

Sa druge strane, E-Ulysse ima mogućnost brzog punjenja na punjačima snage od 100 kW, koji omogućavaju da se manja baterija napuni do 80% kapaciteta za 30 minuta.

Fiat E-Ulysse će se proizvoditi u Francuskoj, zajedno sa asortimanom drugih sestrinskih kombija iz grupacije Stellantis, uključujući Citroen Jumpy, Peugeot Expert i Opel/Vauxhall Vivaro.

Knjiga narudžbina se otvara ovog mjeseca, a isporuke bi trebalo da počnu u maju.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije