Novosti

Ford odlaže autonomna taksi vozila do 2022.

Ford odlaže autonomna taksi vozila do 2022.
Foto: N.N. | Ford odlaže autonomna taksi vozila do 2022.
N.N.

Pandemija COVID-19 stvara mnoge probleme automobilskoj industriji, a to se odnosi i na Fordove autonomne taksije. Dok je razmatrala svoju kvartalnu zaradu, kompanija je otkrila da su njene autonomne usluge vozila odložene sa 2021. na 2022. godine.

U izjavi za TechCrunch, kompanija je saopštila da je potrebno "procijeniti" uticaj COVID-19 na ponašanje kupaca i potencijalno promijeniti svoju strategiju. Takođe su željeli da smire buduće korisnike stavljajući im do znanja da će oni i njihovi paketi biti bezbjedni.

Ford COO Jim Farley upozorio je da bi pandemija mogla da utiče na društvo za „mnogo godina koje dolaze“, a ljudi traže nove načine da izbegnu nepotreban ljudski kontakt. Izvršni direktor Jim Hackett naveo je kao primer ono što se dogodilo u Kini, napominjući da se trećina prodaje automobila preselila na internet kao posljedica pandemije.

Temeljne promjene poput ovih mogle bi da podstaknu usvajanje autonomnih taksija i kurira, ali bi mogle da zahtjevaju i prilagođavanja za sve, od kapaciteta do uključivanja ljudi.

Neke stvari će ostati po planu. VW-ovo obećanje investicije od 2,6 milijardi dolara u Argo AI, kompaniju koja razvija Fordovu platformu za autonomnu vožnju, i dalje napreduje. Partneri koji stoje iza tehnologije još uvijek su uključeni – samo je pitanje priznavanja nove stvarnosti.

(Engadget)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije