Novosti

Kanađani dobijaju Quadrifoglio

Kanađani dobijaju Quadrifoglio
Foto: Promo | Kanađani dobijaju Quadrifoglio
N.N.

Karakteristična varijanta Alfe Romeo Giulije za 2022. godinu je upravo predstavljena na kanadskom tržištu pod nazivom Speciale.

Ograničena na samo petnaest komada, Giulia Speciale hrabro gazi naprijed sa svojom ekskluzivnom bojom "Verde Montreal Tri-Coat" koju je proizvođač automobila ranije nudio samo na svojim performantnim modelima Quadrifoglio.

Giulia Speciale je zasnovana na standardnoj modifikaciji Veloce s pogonom na sve točkove, ali je opremljena istim sistemom oslanjanja Alfa Adaptive Suspension kojim raspolaži i Quadrifoglio. Ovaj sistem vješanja skenira put i u trenutku prilagođava sistem da se što udobnije i upravljivije vozi. Sistem radi u zavisnosti od izabranog režima vožnje.

Alfa Romeo je takođe opremio kanadski model Giulia Speciale crnim spoljnim oznakama, rešetkom od ugljeničnih vlakana V scudetto i poklopcima retrovizora izvedenim upotrebom istovetnog materijala. Plastika ojačana ugljeničnim vlaknima je takođe iskorišćena i za bočne pragove. Giulia Speciale je opremljena tamnim točkovima od 19 inča čijem zaustavljanju doprinose žute kočione čeljusti.

Što se tiče kabine, ona se ističe zahvaljujući detaljima od hiljadu puta u ovom tekstu spomenutih ugljeničnih vlakana sličnim verziji Quadrifoglio, preko instrumentacione table, vrata i centralne konzole.

Sportska limuzina takođe nosi crna kožna sportska sjedišta, kao i kontrolnu tablu, volan, centralni naslon za ruke, ručicu mjenjača i gornje panele vrata sa crvenim kontrastnim šavovima. "Na vrh toga" je instaliran i prestižni audio sistem Harman Kardon.

Pogonski sklop automobila je nepromijenjen u odnosu na Giuliju Veloce. Kao takav, ovaj automobil pokreće dvolitarski četvorocilindrični turbopunjeni motor sa 280 konjskih snaga i 415 Nm najvišeg obrtnog momenta uparen sa osmostepenim automatskim menjačem marke ZF koji pokreće sva četiri točka. Konkretnu kombinaciju smo probali na modelu Stelvio, oduševili se istim i sve donijeli u testu nazvanom "Proklete predrasude".

Diferencijal sa ograničenim proklizavanjem se takođe nalazi na zadnjim točkovima, a Giulia Speciale može dostići 100 km/h za 5,1 sekundu.

Prvi primjerci "specijala" stižu krajem mjeseca i prodavaće se po cijeni od 71.995 kanadskih dolara (52.730 evra). Rekli bismo da se radi o veoma pristupačanom izvanrednom automobilu s vrhunskim performansama.

Još da je Mercedes, BMW ili bar Audi, neko bi ga i kupio.

 

(AutoRepublika)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije