Novosti

Karlos Gon tvrdi da je nevin

Karlos Gon tvrdi da je nevin
Foto: Foto: Nissan | Karlos Gon tvrdi da je nevin
Srna

TOKIO - Bivši šef "Nisana" Karlos Gon izjasnio se kao nevin na prvom pojavljivanju pred sudom od hapšenja koje je šokiralo Japan prošle godine.

On se nalazi u pritvoru od novembra i suočen je sa optužbama za finansijske malverzacije. Gon je u pripremljenom saopštenju naveo da je "nepravedno optužen i zatvoren".

Advokati bivšeg šefa "Nisana" zatražili su saslušanje pred sudom kako bi se dotakli teme dugotrajnog pritvora Gona.

Gon je pred sudom u Tokiju istakao da je pogrešno optužen i nepravedno zatvoren na osnovu bezvrijednih i nepotkrijepljenih optužbi.

Optuženi je naglasio da nikada nije dobio nikakvu naknadu koja nije dokumentovana, da nikada nije bio optužen za bilo kakav prekršaj i da je dvije decenije svog života posvetio "oživljavanju" kompanije "Nisan".

Njegov advokat je kasnije na konferenciji za novinare rekao da nema razloga da Gon bude u pritvoru i pozvao tužilaštvo da sprovede oprezniju i detaljniju istragu, javio je Rojters.

Hapšenje Gona prije dva mjeseca šokiralo je automobilsku industriju, a određivanje pritvora bivšem šefu "Nisana" naišlo je na kritike.

Međutim, sudija Okružnog suda u Tokiju danas je istakao da je hapšenje Gona bilo opravdano kako bi se spriječilo moguće uklanjanje dokaza, kao i mogućnost da bivši šef "Nisana" pobjegne.

Gon je optužen za "značajna djela zloupotrebe", uključujući prijavljivanje manjeg iznosa plate i korišćenje sredstava kompanije "Nisan" za lične potrebe.

Pritvor Gonu ističe u petak, 11. januara i vlasti će, ukoliko žele da ga zadrže duže, morati ponovo da ga privedu po nekom drugom osnovu.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije