Novosti

Koji su najbezbjedniji automobili u 2019.

Koji su najbezbjedniji automobili u 2019.
Foto: Renault.ba | Koji su najbezbedniji automobili u 2019.

Nakon obavljenih testiranja u prošloj godini, EuroNCAP je objavio spisak najbezbjednijih novih modela na evropskom tržištu.

EuroNCAP je u 2019. ispitivao bezbjednosne karakteristike 55 novih automobila, od kojih je 41 model dobio maksimalnih 5 zvjezdica.

U klasi potkompaktnih vozila (tzv. supermini), prvo mjesto podijelili su Renault Clio i Audi A1, dok je iza njih plasiran novi Fordov SUV, Puma.

Najbezbjedniji model u kategoriji malih porodičnih vozila bio je Mercedes CLA, a na drugom mjestu je Mazda3.

 Kada je riječ o velikim porodičnim automobilima, prvo mjesto podijelila su dva vozila sa "trojkom" u imenu - Tesla Model 3 i BMW Serije 3. 

Američka električna limuzina i bavarski sedan sa konvencionalnim pogonom imali su identičan rezultat na testovima bezbjednosti. Iza ovog dvojca plasirala se Škoda Octavia.

Električni automobil trijumfovao je i u segmentu velikih SUV automobila. Najbezbjedniji u ovoj kategoriji bio je Tesla Model X, dok je odmah iza Seat Tarraco.

U klasi malih SUV/MPV vozila prvi je Subaru Forester, a drugo mjesto dijele Mazda CX-30 i Volkswagen T-Cross.

Posljednja, šesta kategorija bila je rezervisana za električne i hibridne automobile, a očekivano dominiraju Teslina vozila - limuzina Model 3 i SUV Model X.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije