Novosti

Kraj karijere za Smart ForFour EQ

Kraj karijere za Smart ForFour EQ
Foto: Smart promo | Kraj karijere za Smart ForFour EQ

Električni mališan odlazi u istoriju.

Posljednji primjerci Smarta ForFour u EV izdanju sišli su sa proizvodnih traka fabrike u Novom Mjestu u Sloveniji. Ovaj hečbek zapravo nije dostupan za naručivanje još od avgusta prošle godine, ali je sada i zvanično završio svoj tržišni ciklus.

Pogon u Novom Mjestu nastavlja da vrši montaža električnog Renaulta Zoe, koji je u vrlo bliskim rodbinskim odnosima sa penzionisanim Smartom.

Smart je inače odlaskom ForFour EQ ostao sa samo jednim modelom u portfoliju u Evropi. U pitanju je malecni ForTwo, koji je dostupan kao standardni hečbek, ali i u kabrio verziji.

Električni Smart ForFour je stupio na scenu 2017. godine, tako da je u istoriju otišao poslije svega pet godina karijere. On je 2019. prošao kroz restilizaciju, ali nije bilo promjena po pitanju pogonskog sklopa.

Smart, odnosno Geely, već priprema nasljednika koji će biti krosover baziran na konceptu prikazanom na nedavnom minhenskom auto-salonu.

Taj nasljednik će se proizvoditi u Kini, i biće namjenjen kako tamošnjim, tako i evropskim kupcima. Premijera serijske varijante očekuje se u toku ove godine, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije