Novosti

Lamborghini Temerario: Nasljednik Huracana uskoro na asfaltu

Lamborghini Temerario: Nasljednik Huracana uskoro na asfaltu
Foto: Twitter / Printscreen | Lamborghini Temerario: Nasljednik Huracana uskoro na asfaltu

​Poslije deset godina, Lamborghini će predstaviti nasljednika modela Huracan. Podsjetimo, Huracan je predstavljen 2014. godine. Novi model nosiće ime Temerario, imaće motor sa unutrašnjim sagorijevanjem, ali emisiju štetnih materija će krotiti manjim brojem cilindara i elektrifikacijom.

Novi Lamborghini za "juniore" umjesto 10-cilindarskog, dobiće agregat sa osam cilindara. Inspiraciju za spoljašnji dizajn pronalazi u većem bratu Revuelto.

Britanski "Auto Express" saznaje, da će novi model nositi ime Temerario (još uvijek nije zvanično potvrđeno) i imaće modifikovani pogon iz Plug-In hybridnog SUV modela Urus.

To znači da će konvencionalni motor imati osam cilindara i 456 kW, a dodatnih 141 kW daje elektromotor smješten u 8-stepenom automatizovanom mjenjaču sa dvostrukim kvačilom. Ukupno će to biti oko 588 kW, a maksimalni obrtni moment iznosi medvjeđih 950 Nm. 

Puno toga na automobilu će biti aktivno, kako bi aerodinamika bila na visini zadatka. Zadnje krilo će biti aktivno, kao i komponente na oslanjanju automobila, prenosi "AutoMagazin".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije