Novosti

Lexus sprema rivala Lamborghinijevom krosoveru?

Lexus sprema rivala Lamborghinijevom krosoveru?
Foto: N.N. | Lexus sprema rivala Lamborghinijevom krosoveru?

Japansku supersportski SUV trebalo bi da debituje 2020. godine.

Lexus radi na novom SUV modelu koji će se na tržištu suprotstaviti supersportskom Lamborghiniju Urus, saznaje japanska publikacija Spyder7.

Kako navodi isti izvor, ovaj visokoperformansni krosover u bazičnoj verziji koristiće za pogon twin-turbo 3.5 V6 motor kome će pomagati dva elektromotora, a ukupna kombinovana snaga pogonskog sistema iznosiće preko 425 "konja".

Lexus će ponuditi i sportskiju F varijantu istog modela, koju će pokretatiu 4.0 twin-turbo V8 iz Lexusa LC F.

Ova verzija bila bi pravi rival Urusu s obzirom da bi motor proizvodio bar 660 konjskih snaga, što je više čak i od Lamborghinijevog krosovera koji raspolaže sa 650 ks.

Japanska publikacija takođe tvrdi da će budući serijsku supersportski krosover biti zasnovan na konceptu Lexus LF-1 Limitless, koji je prikazan u januaru 2018.

Naravno, produkcijska verzija neće biti tek preslikan koncept, jer će određena dizajnerska rješenja morati da budu ublažena kako bi se racionalizovala i pojednostavila proizvodnja.

Navodi se i da bi budući rival Urusa mogao da ponese oznaku LQ koju je Lexus registrovao u maju.

Informacije o Lexusovom supersportskom krosoveru donosi i TheDrive.com, koji tvrdi da će ovaj automobil biti značajno jeftiniji od Urusa.

(b92)

Dok Lamboghinijev krosover košta oko 200.000 dolara, rival iz Japana prodavao bi se za oko 150.000 dolara.

Ukoliko se ove najave pokažu tačnim, Lexusov supersportski krosover imaće premijeru 2020, dok bi prodaja trebalo da počne 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije