Novosti

Najavljen novi BMW Serije 1

Najavljen novi BMW Serije 1
Foto: motor1.com | Najavljen novi BMW Serije 1

​BMW će novu generaciju svoje Serije 1 predstavnicima medija zvanično prikazati 27. maja (šira javnost će ovaj novitet moći da upozna u septembru na sajmu automobila u Frankfurtu), a kao najava služi set ovih novih teaser slika.

Najjača varijanta u gami će biti M135i xDrive, što znači da je pod haubom 2,0 litarski četvorocilindrični turbo benzinac sa 306KS i 450 Nm obrtnog momenta, uz novi Aisin 8-stepeni automatski menjač i pogon na sva četiri točka. Ubrzanje od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) bi trebalo da iznosi manje od 5 sekundi.

Takođe, M135i xDrive odlikuju i aero body kit (prednji spojler, pragovi, zadnji difuzor), dotjerani prednji "bubrezi", hromirane izduvne cijevi, veći alu točkovi i sportski podešeno oslanjanje, kao i sportska unutrašnjost sa M Sport sedištima i volanom.

Što se ostalih verzija nove Serije 1 tiče, najvažnija novost je naravno BMW-ova FAAR arhitektura koja podrazumijeva prednji pogon (xDrive pogon na sva četiri točka će biti dostupan kao opcija kod nekih verzija a kod nekih će biti i standardni dio paketa, kao kod pomenutog M135i xDrive), dok će osnovu motorizacije po najavama činiti turbo benzcinci i dizelaši sa 3 i 4 cilindra.

Nova "jedinica" će ponuditi i duže međuosovinsko rastojanje i prostraniji enterijer, prije svega pozadi. Neki izvori navode 19 mm više prostora za glavu i 33 mm više prostora za koljena, kao i nešto prostraniji prtljažnik (380 litara).

Ovdje treba pomenuti i novu generaciju iDrive sistema (iDrive ID7), kontrolu gestovima i glasovne komande, head-up displej, širu listu bezbjednosnih i sistema pomoći vozaču...

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije