Novosti

Nissan Qashqai na faceliftu

Nissan Qashqai na faceliftu
Foto: Nissan | Nissan Qashqai na faceliftu

Nissan lagano redizajnira svoj bestseller Qashqai. Prednjica je nešto izražajnija, a zabavna elektronika modernija.

U Njemačkoj je Qashqai Nissanov bestseller, i to s dramatičnom razlikom.

Drugoplasirani Nissan, Juke, prošle je godine imao 5.000 registracija, što je gotovo trećina registracijskih brojeva Qashqaija, dok su ostali modeli te marke još znatno niži. Nissan želi održati SUV svježim ažuriranjem modela. Međutim, nije napravljen nikakav duboki zahvat da bi se to postiglo.

Ponekad se pretpostavlja da SUV format u osnovi zadovoljava sigurnosne potrebe svojih vozača. Možda je to ono što je potaknulo Nissan da modifikovanom prednjem dijelu verbalno da inspiraciju "strukturama drevnih japanskih spremišta za tenkove".

Prije nego što se naježite: Qashqai ostaje vizualno dobar automobil. Novost je mala maska ​​hladnjaka čiji su elementi identični dnevnim svjetlima. Nekoliko boja koje ovise o opremi oko lukova točkova i na nivou pragova gotovo u potpunosti upotpunjuju vanjske promjene.

U unutrašnjosti Qashqai zadržava jednu od svojih najvažnijih prednosti: uglavnom intuitivno upravljanje. Ovo više nije zadano. Nissan je revidirao elektroniku za zabavu. Qashai je prvi Nissanov model u Evropi koji integrira Googleove usluge. Na taj način ne samo da možete koristiti uobičajene usluge tražilice već i upravljati nekim funkcijama vozila putem glasovnih naredbi, obećava Nissan.

Osim toga, otvoriće se i Googleova trgovina s aplikacijama – koliko dalekosežan, ostaje da se vidi. Sada je moguće koristiti i Amazon Alexu, sistem koji neprestano pažljivo sluša i interpretira npr. želju za određenom muzikom ili vijestima, prenosi Raport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije