Novosti

Nissan unaprijedio Navaru

Nissan unaprijedio Navaru
Foto: Nissan | Nissan unaprijedio Navaru

Nissan je predstavio restilizovanu verziju pikapa Navara. Osim kozmetičkih promjena, sada je tu i novi manuelni mjenjač.

Nissan Navara za 2020. pretrpela je diskretan redizajn spoljašnjosti, koju uključuje manje promjene na LED farovima i maski hladnjaka, dok je ponuda 17 i 18 inčnih alu felni obogaćena novim dizajnom točkova.

Osveženi model dobio je i novi multimedijalni sistem sa ekranom osjetljivim na dodir dijagonale 8 inča. Ovaj sistem je standardni dio opreme počev od paketa N-Connecta, zajedno sa Apple CarPlay funkcijom za povezivanje sa smartfon uređajima.

Navara za 2020. ispod haube i dalje ima 2.3 litarski dCi, u verzijama sa 163 ks i 190 ks. Novina je da je bazični dizelaš sada opremljen sa dva turbopunjača, pa je maksimalni obrtni moment povećan za 22 Nm i iznosi 425 Nm.

Obje motorske varijante unaprijeđene su kako bi zadovoljile nove Euro 6d-temp ekološke standarde.

Redizajnirani pikap dobio je i novi 6-brzinski manuelni menjač da dužim prenosnim odnosima.

Disk-kočnice su zamijenile doboše na zadnjim točkovima, dok su na prednjoj osovini kočni diskovi povećani, pa se Navara sada brže i bezbjednije zaustavlja.

Multilink ogibljenje postalo je standardno na zadnjim točkovima u svim paketima opreme, a odstojanje od tla na zadnjem dijelu vozila poraslo je za 25 mm. Neznatno je povećana i nosivost pikapa, i to za 45 kg.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije