Novosti

Nova Dacia Sandero stiže početkom septembra

Nova Dacia Sandero stiže početkom septembra
Foto: Promo | Nova Dacia Sandero stiže početkom septembra

Premijera nove iteracije popularnog Sandera biće održana početkom narednog mjeseca, s tim da se vjeruje da će tačan datum biti 7. septembar.

Novi Sandero mogao bi se tako naći u prodaji na nekim tržištima već krajem ove godine, dok će početkom iduće biti dostupan gotovo u cijeloj Evropi.

Najveća promjena kod rumunskog bestselera biće prelazak na napredniju platformu – CMF-B arhitekturu koju pored njega koriste i Renault Clio i Captur, te Nissan Juke. Budući Sandero imaće tako pravo i na hibridnu E-Tech varijantu koja kombinuje 1,6-litarski atmosferski bezninski agregat sa dva elektromotora i ukupno nudi 140 ks.

Očekuje se da će novi rumunski adut porasti u odnosu na aktuelnu generaciju, kao i da će ponuditi kvalitetnije materijale u kabini. Enterijer će biti i značajno moderniji, uz potpuno novu centralnu konzolu.

Sandero će tako dobiti novi ekran osetljiv na dodir dijagonale 9,3 inča koji će biti postavljen na vrh centralne konzole. Ovaj displej nudiće brži odziv i koristiće noviji informativno-zabavni sistem.

Paleta motora i dalje nije saopštena, ali ono što jeste poznato da će dio nje definitivno biti pomenuti hibrid, ali i agregat pod oznakom TCe 100. U pitanju je trocilindarski turbo benzinski motor koji raspolaže sa 100 ks i 160 Nm. Ova pogonska jedinica nalazi se i u Daciji Duster od prošle godine. Iako će u ponudi biti i hibridno izdanje, nerealno je očekivati da dizel ne bude dio portfolija kod novog Sandera.

Postavlja se pitanje da li će ova unapređenja imati za posljedicu i daleko višu cijenu? Prema prvim informacijama iz francuskih medija ne bi trebalo da dođe do drastičnog skoka. Prema njihovim navodima novi Sandero imaće početnu cijenu od 9.000 evra.

(Autorepublika.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije