Novosti

Otkriveno kako izgleda električni Range Rover

Otkriveno kako izgleda električni Range Rover
Foto: N.N. | Otkriveno kako izgleda električni Range Rover

Novi, električni Range Rover u potpunosti je otkriven pred ulazak u posljednju fazu testiranja.

Nove fotografije pokazuju kako je automobil testiran na Arktiku, gdje su temperature išle i do -40 stepeni Celzijusa, prenosi B92.

I ranije smo imali prilike da vidimo konture novog Range Rovera, ali sada prvi put zapravo vidimo fotografije bez kamuflaže.

Kako su rekli iz JLR-a, matične kompanije, cilj potpunog prikazivanja je bio da se "podvuče crta i pokaže kvalitet izrade inicijalnih prototipa".

Trenutno, prototip izgleda skoro isto kao i SUS Range Rover koji se prodaje od 2022. godine, ali je JLR i sugerisao u nekim prethodnim saopštenjima da će promjene biti suptilne.

Fokus u posljednjoj fazi testiranja, prije nego što se električni Range Rover nađe na tržištu kasnije sljedeće godine, jeste na optimizaciji mjenjača, električnih motora i elektronike u ekstremnim uslovima.

Takođe, iz kompanije su otkrili da je korišćen novi softver kako bi se precizno mjerilo na kom točku je koliko proklizavanje - reakcija na trenje za svaki točak je od 100 pa sve do jedne milisekunde, navode oni.

Ostalih posebnih detalja nema, osim što se od ranije zna da će biti korišćenja 800V infrastruktura punjenja, i da će performanse biti "uporedive" sa postojećom V8 verzijom, koja ima 523 KS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije