Novosti

Ovo su noviteti koje Peugeot priprema za naredni period

Ovo su noviteti koje Peugeot priprema za naredni period
Foto: Peugeot promo | Ovo su noviteti koje Peugeot priprema za naredni period

Kompanija iz Sošoa je već neko vrijeme u ozbiljnoj ofanzivi.

Peugeot je pokazao da lav ima dalje ima zube i imaju iza sebe nekoliko odličnih godina. Fenomenalan uspjeh bilježe modeli 208 i 2008, kao i njihov veći brat 3008.  No, Francuzi nemaju namjeru da spavaju na lovorikama i vrijedno pripremaju novi talas vozila.

Već ove godine upoznaćemo Peugeot 408, odnosno kupeoliki krosover baziran na aktuelnoj generaciji 308-ice. U proizvodnju bi trebalo da stupi u novembru, dok se premijera očekuje u maju. Do kraja tekuće godine, francuska marka trebalo bi da predstavi i ažurirane verzije sljedeća tri modela: Riftera, Partnera i Boxera.

Peugeot će biti posebno vrijedan iduće, 2023. godine. Tada bi trebalo da se gotovo potpuno izmjeni portfolio ove marke. Dakle, očekuje se restilizacija 208-ice i 2008-ice, i vjeruje se da će doći do vrlo ozbiljnih promjena kod ovih modela.

Dalje, i 508-ca će dobiti osvježavanje, a gama 308-ice će biti dodatno uvećana sa dolaskom električne varijante tog hečbeka. Interesantno je da je prema podacima kolega iz Francuske Peugeot odustao od projekta 208 PSE, odnosno da neće biti nekakvog hot heča u B segmentu.

Pored toga, tokom 2023. godine marka iz Sošoa prikazaće i novu, treću generaciju modela 3008. Debi tog SUV-a trebalo bi da bude upriličen tokom ljeta, da bi proizvodnja otpočela krajem godine.

Za 2024. bi trebalo da računamo na dolazak treće iteracije SUV-a 5008, koji bi trebalo da isprati izmjene koje će se odigrati kod manjeg brata 3008-ice. Takođe treće izdanje modela 208 i 2008 trebalo bi da se pojavi 2025. godine.

Interesantno je da se iznova govori o potencijalnom vozilu pod oznakom 1008. Riječ je o krosoveru iz A segmenta, koji bi u SUS varijanti trebalo da bude dostupan za kupce u Južnoj Americi, dok bi Evropljani mogli da računaju na EV verziju. Taj potencijalni minijaturni krosover trebalo bi da se nađe na tržištu takođe 2025. godine, no još uvijek nema nikakvih zvaničnih potvrda iz Peugeota da li uopšte postoje planovi za plasman takvog automobila, prenosi AutoRepublika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije