Novosti

Počinje dvodnevni auto-reli "Sutjeska 2023"

Počinje dvodnevni auto-reli "Sutjeska 2023"
Foto: AMS RS | Počinje dvodnevni auto-reli "Sutjeska 2023"

Na platou Nacionalnog parka "Sutjeska" danas počinje auto-reli, dvodnevna tradicionalna, saobraćajno-preventivna manifestacija, koju organizuje Auto-moto savez (AMS) Republike Srpske sa 48 auto-moto društava.

Do sada je prijavljeno više od 100 takmičara.

Riječ je o jedinstvenom tipu relija na kojem će učesnici imati priliku da pokažu znanje iz oblasti saobraćajnih pravila i propisa, kao i vještine na posebno pripremljenim lokacijama ispita spretnosti na Tjentištu.

Auto-reli "Sutjeska 2023" predstavlja kombinaciju praktičnog i teoretskog ispita znanja i vještina upravljanja vozilom, a takmičari su podijeljeni u grupe "Turist" i "Sprint", saopšteno je AMS-a.

Reli se sastoji od ispita tačnosti, dva ispita spretnosti na zatvorenom prostoru, slalom vožnje i provjere znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa.

Cilj ove manifestacije je druženje članova AMS-a i drugih vozača koji to žele, obnova znanja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i Republici Srpskoj, kao i vožnja uz poštivanje saobraćajnih propisa.

Manifestacija će početi u 17.00 časova, a završiti sutra u 14.00 časova objavljivanjem zvaničnih rezultata i proglašenjem pobjednika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije