Novosti

Poznato kada stiže nova Opel Manta

Poznato kada stiže nova Opel Manta
Foto: Opel | Poznato kada stiže nova Opel Manta

Najava da bi Opel mogao da vrati u život legendarno ime Manta stigla je prošle godine, kada je njemački proizvođač predstavio unikatni Manta GSE ElektroMOD, automobil retro dizajna koji oblikom podsjeća na staru Mantu, ali modernizovan tako što je dobio elektromotor.

Povratne informacije koje je dobio od obožavatelja i kupaca bile su odlične, pa je Opel odlučio da vaskrsne Mantu polovinom ove decenije kao produkcijski model. Informacija je potvrđena zvaničnim saopštenjem za javnost kompanije, u kome je takođe najavljeno da će Insignia sljedeće generacije imati električni pogon.

O novoj Manti trenutno se ne zna mnogo, ali proizvođač automobila kaže da će nova interpretacija sportskog automobila iz prošlosti dobiti električni pogon i da će biti "automobil za kojim fanovi žude".

"Nova Opel Manta će, kao i originalni model, biti veoma emotivan automobil. Sa električnom snagom koja obezbjeđuje prvoklasno ubrzanje, Manta će ponovo predstavljati čisto zadovoljstvo u vožnji", pohvalio se izvršni direktor kompanije, Uve Hohgešurc u saopštenju za javnost.

Prema ranijim izvještajima, ponovo rođena Manta će stići 2025. godine i imaće oblik krosover-kupea sa 4 vrata. Automobil će bicti zasnovan na STLA Medium mehaničkoj platformi Stellantis grupe, koja se koristi za modele iz C i D segmenta.

Prema nepotvrđenim informacijama, Manta bi mogla da dobije električni pogon sa dva motora ukupne snage do 400 KS (294 kW). Na tržištu bi joj konkurenti bili električni modeli kao što su Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 i Volkswagen ID.4.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije