Novosti

Prva fotografija: Audi Q6L e-tron po ukusu kineskog tržišta

Prva fotografija: Audi Q6L e-tron po ukusu kineskog tržišta
Foto: Audi | Prva fotografija: Audi Q6L e-tron po ukusu kineskog tržišta

Njemački auto gigant Audi je spreman za prikazivanje svojih modela na salonu automobila u Pekingu a najveća atrakcija biće novi Audi Q6L e-tron, kao i Q5 e-tron RS izdanje za kinesko tržište. Uz to, SQ6 će se prvi put pojaviti u Kini.

Vozila i varijante prikazane na Audi štandu naglašavaju kontinuirani fokus njemačke kompanije na služenje specifičnim zahtjevima kineskog tržišta.

Činjenica da će sva izložena vozila biti potpuno električna takođe pokazuje da Audi ostaje predan ispunjavanju rastuće potražnje za novim energetskim vozilima u Kini.  S premijerom Q6L e-trona, najveća modelska inicijativa u istoriji Audija kreće u Kini.

"Kinesko tržište je ključno za transformaciju marke Audi u vodećeg globalnog pružatelja premium električne mobilnosti. S otvaranjem nove tvornice u Changchunu, lokalno razvijenim električnim modelima i najsavremenijom digitalnom tehnologijom prilagođenom zahtjevima korisnika, svoj plan za nastavak uspjeha provodimo u djelo", rekao je izvršni direktor Audija Gernot Döllner.

Q6L e-tron označava dolazak nove PPE platforme u Kinu. Kompanija Audi FAW NEV započeće proizvodnju tri modela baziranih na PPE-u za kinesko tržište prije kraja 2024.

Predserijska proizvodnja u novoj tvornici već je započela. Novi pogon, kojim upravlja zajedničko ulaganje Audi FAW NEV Company Ltd., nalazi se u Changchunu, glavnom gradu sjeveroistočne kineske pokrajine Jilin. Iz njega će izlaziti električna Audi vozila za Kinu i prva je Audijeva fabrika koja će raditi isključivo to, prenosi Index.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije