Novosti

Redizajn BMW Serije 7 više nego specifičan

Redizajn BMW Serije 7 više nego specifičan
Foto: N.N. | Redizajn BMW Serije 7 učinio skoro novim modelom

BMW Serije 7 je itekakav autoritet u klasi luksuznih automobila. Sportski karakter uz obaveznu dozu konzervativnosti, bavarski inženjeri su učinili više nego specifičnim.

U međuvremenu se pojavila nova generacija modela kao što su Serija 8, X7 i nova Serija 3. Čak i BMW X4 ima elemente novog dizajnerskog pravca koji je, prije svega, očigledan na zadnjim svjetlima, koja su spojena neprekinutom LED trakom cijelom širinom vozila.

Prednja maska je takođe prilagođena novom lajtmotivu – povećanim "bubrezima" karakterističnim za BMW od najranijih dana brenda.

Uz novu masku, inače veću za 40 odsto u odnosu na prethodnou, uklopljeni su i laserski farovi izduženijeg oblika čiji je dizajn takođe odrađen po ugledu na najnovije BMW modele.

Kao i do sada, BMW Serije 7 će se proizvoditi u dve dužine. Varijanta sa dužim međuosovinskim rastojanjem će imati 14 centimetara prostora više.

Donekle je izmijenjen i volan sa nešto drugačijim rasporedom dugmića, koji su, naravno, presvučeni aluminijumom.

Pod haubom je potpuno novi 4,4 litarski V8 motor sa 530 KS i 750 Nm maksimalnog obrtnog momenta koji pokreće 750i xDrive i 750Li xDrive.

Hibrid je takođe izmenjen. BMW 745e sada pokreće redni šestak u kombinaciji sa elektro-motorom ukupne snage sistema 394 KS i 600 Nm. Samo na struju može da pređe između 54 i 58 kilometara.

Naravno, vrhunac ponude je M760Li xDrive sa 6,6 litarskim V12 motorom od 585 KS i 850 Nm. Iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za 3,8 sekundi a maksimalna brzina nema ograničenje i iznosi 305 km/h!

Ipak, za Evropljane najzanimljiviju verziju, sudeći po dosadašnjoj prodaji, predstavlja 730d sa 265 KS i 620 Nm. Isti trolitarski redni šestocilindarski dizelaš pokreće i 740d, ali sa dve turbine, koje omogućavaju 320 KS i 680 Nm.

Naravno, najimpresivniji je BMW 750d sa tri turbo-punjača i okruglo 400 konjskih snaga i 760 njutn-metara.

Sve verzije redizajnirane BMW Serije 7 dolaze sa adaptivnim ogibljenjem, dok se sistem upravljanja i na zadnjim točkovima doplaćuje.

(NN/magazinauto.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije