Novosti

Sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 na hibridni pogon

Sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 na hibridni pogon
Foto: N.N. | Sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 na hibridni pogon

S obzirom da su njihove osvježene verzije predstavlje na Sajmu automobila u Njujorku prošle nedjelje, modeli kompanije Mercedes-AMG iz serije C63 će još najmanje nekoliko godina ostati na tržištu.

Međutim, kada je riječ o njihovim nasljednicima, šef kompanije Mercedes-AMG, Tobajas Moers, je naveo da će oni odbaciti twin-turbo V8 agregat i da će umjesto njega dobiti hibridni pogonski sklop.

On je izjavio: „Da, sljedeća generacija modela Mercedes-AMG C63 će postati hibrid, u to nema nikakve sumnje“.

Naime, nova generacija svih varijanti modela C63 je u ranim fazama razvoja, ali možemo očekivati da se u njima nađe šestocilindarski agregat kojem će pomagati mali elektromotor. Ovim potezom, Mercedes želi da se osigura da će njihova C-Klasa biti u skladu sa ve striktnijim standardima emisije štetnih gasova.

Na pitanje, da li će zvuk novih modela biti bar približno isti kao zvuk trenutnih modela, Moers je odgovorio: „Zvuk automobila je za sada problem, ali s obzirom da automobili neće plasirati na tržite još nekoliko godina, inženjeri će pronaći rješenje, u to nemam nikakve sumnje“. Drugim riječima, s obzirom da će modeli ići na električnu energiju, neće imati prepoznatljiv AMG zvuk, te se kompanija suočava sa nekim poteškoćama po tom pitanju, posebno u Evropi.

Pored toga što će imati dva cilindara manje, novi Mercedes-AMG C63 bi mogao da, kao standard, dobije i pogon na svim točkovima. Iako još uvek ništa nije zvanično potvrđeno, Moers je naglasio da bi pogon na zadnjim točkovima mogao postati prošlost sa dolaskom nove generacije.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije