Novosti

Snimljen novi Mitsubishi Outlander

Snimljen novi Mitsubishi Outlander
Foto: N.N. | Snimljen novi Mitsubishi Outlander

​Nakon obnovljenog ASX-a i Pajera Sport, Mitsubishi priprema i potpuno novu generaciju Outlandera, modelske godine 2021.

To nam potvrđuju i špijunske slike jednog maskiranog primjerka, dok njegovu zvaničnu premijeru možda možemo očekivati na sajmu automobila u Ženevi ili nešto kasnije u Njujorku.

Neki izvori pominju mogućnost da će novi Outlander koristiti platformu kakvu će dobiti i nova generacija Nissana X-Trail (ništa neočekivano jer je i Mitsubishi u međuvremenu postao dio Renault-Nissan alijanse), što znači i da će biti nešto veći u odnosu na sadašnji model.

Što se izgleda tiče, novi Outalnder će biti inspirisan Mitsubishi Engelberg Tourer conceptom koji je japsnaka fabrika predstavila na ovogodišnjem sajmu u Ženevi.

Za pogon bi trebalo da se brine 1,5 litarski turbo benzinac poznat iz modela Eclipse Cross (gdje raspolaže sa 163KS), ali će u Outlanderu vjerovatno imati više snage.

Zanimljivija je plug-in hybrid verzija sa 2,4 litarskim četvorocilindrašem koja će u elektro modu moći da prelazi oko 70 km.

(Autoblog.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije