Novosti

Stiže Mythos - Mercedes ekskluzivniji i od Maybacha

Stiže Mythos - Mercedes ekskluzivniji i od Maybacha
Foto: Mercedes promo | Stiže Mythos - Mercedes ekskluzivniji i od Maybacha
N.N.

Mercedes-Benz je najavio da će lansirati novu podmarku vozila, koja će se proizvoditi u veoma ograničenim serijama i koja bi trebalo da bude još privlačnija kolekcionarima luksuznih automobila.

Dugoročna ambicija Mercedes-Benza je da postane najvrednija marka na svijetu, kada je riječ o luksuznim vozilima. Potvrđeno je to ovih dana najavom da će asortiman najviše klase pod značkom trokrake zvijezde biti značajno promijenjen.

Luksuzni automobili Mercedesa ubuduće će se dijeliti u tri razreda: Top-End Luxury, Core Luxury i Entry Luxury.

Krenimo sa donjeg nivoa - Entry Luxury segment biće "ulazni" u klasu luksuznih vozila, a modeli te vrste biće vođeni konceptom VISION EQXX. Biće ih svega četiri.

Srednji razred, Core Luxury, predvodiće nova E klasa, kao i novo električno vozilo slične klase samo za kinesko tržište.

Najviši nivo luksuza, Top-End Luxury, "popunjavaće" električna limuzina EQS, njena varijanta EQS SUV, svi modeli pod markama Mercedes-AMG i Mercedes-Maybach, S klasa, G klasa te GLS.

Neki od njih dobiće i najekskluzivniji mogući tretman te će se prodavati pod markom MYTHOS Series. Biće elektrifkovani potpuno personalizovani prema željama kupaca i kao takvi će biti namijenjeni isključivo kolekcionarima koji mogu i žele priuštiti izuzetno ekskluzivne modele.

Mercedes Mythos se pozicionira kao podmarka za "najposvećenije entuzijaste i kolekcionare Mercedes-Benza", a povodom najave ove serije objavljena je fotografija siluete modela koji bi trebalo da bude prvi u ponudi.

Biće to sportski dvosjed kabriolet zasnovan na aktuelnom modelu Mercedes-AMG SL.

Kad je riječ o dodatnoj opremi, završnoj obradi i ostalim dodacima, linija Mythos biće čak pozicionirana iznad trenutnog pojma za luksuzna vozila, Maybacha. Osim toga, proizvodiće se u još manjim serijama od Maybacha.

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije