Novosti

Svjetska premijera - BMW Serije 4 Cabrio

Svjetska premijera - BMW Serije 4 Cabrio
Foto: BMW | Svjetska premijera - BMW Serije 4 Cabrio

Poslije kupe verzije nove "četvorke", koja je debitovala u junu, BMW je predstavio i model sa otvorenim krovom. Naravno, tu je i neizbježna nova maska hladnjaka oko koje se lome koplja.

Bavarski proizvođač vrši smjenu generacija modela Serije 4. Najprije smo se početkom juna upoznali sa kupe verzijom, da bi nedavno premijeru imao sportski M4, kao i verzija sa 4 vrata - novi BMW M3.

Na redu je BMW Serije 4 Cabrio, koji je preuzeo novi dizajnerski jezik od kupea, sa izrazito naglašenom prednjom maskom.

Još jedna novina je da je pokretni tvrdi krov iz prethodne generacije zamijenjen sklopivim mekanim.

BMW navodi da je krov sada za 40 odsto lakši nego kod prethodnika.

Kada je krovni pokrivač spušten, vozaču je na raspolaganju prtljažni prostor od 255 litara, što je za 34 litra više nego u odlazećem modelu.

Sa druge strane, kada je krov podignut, putnici imaju nešto više prostora za glave nego ranije.

Krov se spušta ili podiže za svega 18 sekundi, čak i dok je vozilo u pokretu, ali samo do brzine od 50 km/h.

U nekim verzijama i paketima opreme ovu operaciju je moguće izvesti pomoći dugmeta na ključu.

Kada je riječ o unutrašnjosti, BMW kao opciju nudi potpuno digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, dok je na centralnoj konzoli 10,25-inčni digitalni ekran multimedijalnog sistema.

Motorizaciju čine benzinci 420i (184 KS) i 430i (258 KS) kao i M Performance model M440i xDrive sa šestocilindarskim agregatom od 374 konjskih snaga, dok je jedini dizelaš u ponudi verzija 420 d sa 190 KS.

BMW M440i xDrive je uparen sa i 8-stepenim Steptronic automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na sva četiri točka. Tu su još i M Sport diferencijal, M Sport kočnice i 18-inčni M točkovi kao standard, dok su 19-ice dostupne opciono.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije