Novosti

Volkswagen predstavio futurističko punjenje automobila

Volkswagen predstavio futurističko punjenje automobila
Foto: N.N. | Volkswagen predstavio futurističko punjenje automobila

Ovo nije prvi put da čujemo priče o autonomnim robotima za punjenje. VW je zapravo otkrio svoj stav prema tim droidima prije otprilike godinu dana, a sada je objavio nove detalje koji nam slikovitije opisuju kako će futurističko punjenje izgledati.

VW-ov robot za punjenje imaće zadatak da ponudi potpuno autonomno punjenje elektro automobilima u ograničenim parking mjestima i podzemnim garažama, piše Autoblog.

Robot se može napajati putem aplikacije ili pomoću Car-to-X komunikacije i samostalno će se usmjeriti prema vozilu. Čitav proces se odvija potpuno bez ljudske intervencije.

Da bi istovremeno punio više vozila, robot će na vozilo povezati mobilnu jedinicu za skladištenje energije, ponavljajući ovaj postupak nekoliko puta. Kada se punjenje završi, samostalno će prikupiti mobilnu jedinicu za skladištenje energije i usmjeriti je nazad do centralne stanice za punjenje.

VW nije rekao kada će ovi roboti zapravo biti dostupni i spremni za punjenje vozila, ali kompanija tvrdi da će se to uskoro desiti.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije