Novosti

Zafira doživjela potpuni preobražaj

Zafira doživjela potpuni preobražaj
Foto: Opel | Zafira doživjela potpuni preobražaj

Opel polako, ali sigurno, pod kapom PSA koncerna bježi iz minusa, ali i istim intenzitetom gubi svoju harizmu. Zafira je najbolji primjer.

Opel predstavlja novu Opel Zafiru, koja sad ima dodatak u imenu Life. Kako se radi o višenamjenskom vozilu klase Vivaro čiji je nasljednik, u ponudi su tri veličine s do devet sjedala. Dvije decenije od lansiranja Zafira postaje kombi vozilo opremom i izvedbom interijera podređeno ličnoj upotrebi. Kao i u Slučaju Comba, radi se o verziji već poznatih modela Citroena (SpaceTourer) i Peugeota (Traveller) lansiranih 2016. godine.

Dakle, tri dužine su u igri, mala (S) od 4,60 m, srednja (M) od 4,95 m i velika (L) dužine 5,30 m. Prevedeno, S izvedba je 10 cm kraća od istoimenog prethodnika, ako ga tako možemo nazvati. Opel je odlučio interijer oplemeniti finijim materijalima, moćnim infotainmentom, a vozaču na raspolaganje staviti sve sigurnosne susteme asistencije dostupne u gami.

Dostupan je i IntelliGrip sistem kontrole proklizavanja, pa i 4x4 pogon iz Dengela. Dodatno, od 2021. godine dolazi i električna izvedba. U svakom slučaju Opel je ponudom jednog modela odlučio pokriti dva tržišna segmenta, onaj MPV kompaktnih modela te tzv. shuttle vozila gdje postoje potrebe za prevozom većeg broja putnika i stvari. A tu je prava stvar Lounge izvedba a masažnim individualnim sjedalima i centralnim stolom.

Opel Zafira Life imaće svjetsku premijeru na Sajmu automobila u Briselu 18. januara 2019., a knjige narudžbi otvaraju se u februaru.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije