Moto sport

Alfa Romeo Racing se vraća u F1

Alfa Romeo Racing se vraća u F1
Foto: jalopnik.com | Alfa Romeo Racing se vraća u F1
N.N.

U novoj sezoni Formule 1 više neće biti tima Zauber, od sada se on zove Alfa Romeo Racing.

Dugoročno partnerstvo između kompanije Zauber i brenda Alfa Romeo kao glavnog sponzora pokrenuto je 2018.

Tokom proteklih godinu dana, tim je neprestano napredovao i završio šampionat na osmom m‚jestu.

Period saradnje je produžen, pri čemu su vlasnici i rukovodioci kompanije Zauber ostali nepromijenjeni i nezavisni.

Kao tim Alfa Romeo Racing, cilj je i dalje postizanje ambicioznih rezultata na takmičenju koje predstavlja vrhunac motorsporta.

U Svjetskom šampionatu Formule 1 za 2019. godinu dva brenda koja su među onima sa najdužom istorijom u motosportu.

"Imam to zadovoljstvo da najavim da krećemo na Svjetski šampionat Formule 1 2019. godine pod nazivom Alfa Romeo Racing. Nakon pokretanja saradnje sa našim glavnim sponzorom, brendom Alfa Romeo, 2018. godine, naš tim je fantastično napredovao u tehničkom, komercijalnom i sportskom smislu. Ovo je povećalo motivaciju svakog člana tima, bilo da se nalazi u pit-stopu ili u sjedištu u Švajcarskoj, jer smo videli kako se vredan rad koji smo uložili odrazio kroz naše rezultate. Nastavljamo sa namjerom da razvijamo svaki segment našeg tima, istovremeno omogućavajući da nas naša strast koju gajimo prema trkama, tehologiji i dizajnu gura napred", rekao je direktor AR Racing tima Frederik Vaser.

Alfa Romeo Racing se vraća na staze širom svijeta sa svjetskim šampionom iz 2007. godine Kimijem Raikonenom i mladim Italijanom Antonijom Đovinacijem.

Samo godinu dana nakon svog osnivanja 24. juna 1910. godine, Alfa Romeo je debitovao na zvaničnom takmičenju, osvojivši prvu trku na vrijeme u Modeni.

Od tada, sportska legenda brenda gradila se kroz niz pobjeda i plasmanima u prva tri na mnogim međunarodnim šampionatima, uključujući i Formulu 1.

U 2019. bolidi tima Alfa Romeo Racing ponijeće djetelinu sa četiri lista, oznaku koja je stekla svoj ugled kroz istoriju i koja je od 1923. simbol najbržih Alfa Romeo modela.

"Alfa Romeo Racing predstavlja novo ime sa dugom istorijom u Formuli 1. Ponosni smo što sarađujemo sa kompanijom Sauber na donošenju tradicije tehničke izvanrednosti i italijanskog elana koje Alfa Romeo posjeduje u sam vrh motosporta. Ne dajte se zavarati: sa Kimijem Raikonenom i Antoniom Đovanacijem s jedne strane pit-stopa i stručnjacima iz kompanija Alfa Romeo i Sauber sa druge, mi smo ovdje da se takmičimo", rekao je Majkl Menli, izvršni direktor Fiat Chrysler Automobili grupacije (FCA) u čijem je vlasništvu Alfa Romeo brend.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije