Moto sport

Alfa Romeo probudio Milano Formulom 1 na 112. godišnjicu

Alfa Romeo probudio Milano Formulom 1 na 112. godišnjicu
Foto: Alfa Romeo promo | Alfa Romeo probudio Milano Formulom 1 na 112. godišnjicu

Dana kada se obilježava 112 godina od osnivanja brenda 1910. godine, Alfa Romeo je odlučio da proslavi ovu godišnjicu na jedinstven način.

F1 bolid koji uglavnom juri stazama širom svijeta, danas, 24. juna, provozao se centrom Milana. Pošavši od Piazza Duomo, vozio je kroz najlegendarnije lokacije grada, uključujući Piazza San Babila, Porta Nuova, veličanstvenu Centralnu stanicu i kvart "City Life", kako bi završio gradsku turneju kod Gattamelata, mjesta od ozbiljnog istorijskog značaja.

Ovdje je 1910. godine bila prva proizvodna fabrika brenda Alfa Romeo, Portello, koja je sada dom novog ekskluzivnog salona ovog brenda, prvog izložbenog prostora na svijetu koji predstavlja novi identitet brenda Alfa Romeo.

Veza s Milanom ipak je nešto visceralno; ovdje je, prije 112 godina pod imenom Anonima Lombarda Fabbrica Automobili, ovaj brend predstavljen svijetu, koji će iznjedriti izvanrednu istoriju automobila koju karakteriše DNK plemenitog italijanskog sportskog duha koji je od prvog dana bio podstaknut strašću, performansama i konceptom "Made in Italy".

Za volanom bolida je bio vozač Alfa Romeo F1 tima Valteri Botas, finski vozač koji je za samo nekoliko mjeseci sve osvojio svojim uzbudljivim nastupima koji su mu do danas donijeli 46 bodova, tako ga pozicionirajući na osmo mjesto na tabeli vozača.

To je bio nevjerovatno original način da Alfa Romeo probudi dušu ovog grada, koji se svakako pitao šta se tačno dešava na još uvijek tihim ulicama međunarodnog i multietničkog vodećeg grada, svjetskog simbola koncepta "Made in Italy".

(B92.net)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije