Moto sport

Alonso: Ferari sa Hamiltonom konkurentan za titulu 2025.

Alonso: Ferari sa Hamiltonom konkurentan za titulu 2025.
Foto: Tanjug | Alonso: Ferari sa Hamiltonom konkurentan za titulu 2025.

Vozač ekipe Aston Martin Španac Fernando Alonso izjavio je da bi prelazak Luisa Hamiltona u Ferari mogao da učini italijanski tim konkurentnim za titulu u šampionatu Formule jedan u 2025. godini.

"Ferari je u prethodnih nekoliko godina imao vrlo brz bolid i borili su se za velike stvari. Možda Luis može da donese taj dodatak u borbu za šampionat. Bolid je tu", rekao je Alonso, navodi BBC, prenosi Tanjug.

On je podsjetio da je Ferari u posljednjih pet trka prošle sezone imao više pol pozicija od Red Bula.

"Čak i prošle godine, uz vrlo dominantan bolid Red Bula, Ferari je uspio da ostvari isto vrijeme po krugu i da bude brži od njih većim dijelom kvalifikacija, pa bi bolid trebalo da bude dovoljno brz", dodao je Alonso.

Hamilton je prošle nedjelje objavio da je odlučio da na kraju ove sezone napusti Mercedes i pređe u Ferari. Britanac je tada rekao da je kao dječak sanjao da vozi za Ferari.

"To nije bio njegov dječački san prije 12 mjeseci, zar ne? Ili prije dva mjeseca pretpostavljam, pošto je tada to bio drugačiji san", istakao je vozač Aston Martina.

Alonso je jedan od kandidata da zamijeni Hamiltona u ekipi Mercedesa.

Španac je istakao da do sada nije imao kontakt sa ekipom Mercedesa.

"Svjestan sam u kojoj se situaciji nalazim. Samo su tri svjetska šampiona na stazi i brzi svjetski šampioni, pošto je u prošlosti možda bilo nekih šampiona koji nisu bili posvećeni tome da budu brzi. I ja sam vjerovatno jedini na raspolaganju za 2025. godinu, tako da sam u dobroj poziciji", rekao je Alonso.

On je istakao da mu je prioritet razgovor sa čelnicima Aston Martina.

"Kada donesem odluku o tome da li želim da ostanem u trkanju, na početku ću prvo i jedino razgovarati sa Aston Martinom. To će da bude prioritet. Ali ako ne postignemo dogovor, želim da budem posvećen trkanju u F1, znam da sam u privilegovanoj poziciji i vjerovatno sam atraktivan drugim ekipama", dodao je Alonso.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje 2. marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije