Moto sport

Alonso nastupa na Dakar reliju

Alonso nastupa na Dakar reliju
Foto: Tanjug/AP | Alonso napušta Formulu, ide u reli

Fernando Alonso pred sebe postavio novi izazov. Nakon sjajne karijere u Formuli 1 i uspješnih nastupa na najstarijoj automobilističkoj trci izdržljivosti na svijetu- 24 sata Le Mansa i na američkoj 24 sata Daytone, slavni Španac odlučio je preći u reli.

Kao uvijek, tako i sada, Fernando pred sebe stavlja teške testove. Tako namjerava nastupiti na poznatom reliju Dakar i već se priprema za tu trku. Zbog toga je s poznatim Markom Komom učestvovao na reliju u Maroku, gdje je imao dosta problema sa automobilom.

Ipak, prema pisanju španskih medija, Alonso će uskoro testirati automobil kojeg je Toyota spremila baš za njega, a na rasporedu su tri testa na tri kontinenta. Prvi će odraditi u Evropi, zatim ide u još jednom u Maroko na afričko tlo, a generalna proba biće nacionalno prvenstvo Saudijske Arabije, što je svake godine pravi test za Dakar među vozačima.

Podsjetimo, Alonso je dva puta bio prvak Formule 1 i to u bolidu Renaulta. Osim toga, Alonso je uz Huana Pabla Montoju jedini vozač koji je osvojio dvije od tri najveće trke u svijetu motosporta, tako da mu nedostaje samo još jedna da bi se izjednačio s Gremom Hilom, jedinim vozačem koji je osvojio "Tripple Crown" ili "Grand Slam" automobilskih trka (Indijanopolis, Le Man i VN Monaka).

(24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije